blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » A fost dată în folosință puntea pietonală de peste Târnava Mare

A fost dată în folosință puntea pietonală de peste Târnava Mare

Publicat în 20.12.2019 la ora 17:14

Lucrările începute în urmă cu mai multe luni, de către administrația locală din Blaj, la o nouă punte pietonală care va face legătura între strada Clujului şi cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur, au fost finalizate cu succes.

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar. Astfel, noua punte pietonală de pe râul Târnava Mare a fost dată în folosință în această săptămână.

„A fost o lucrare extrem de necesară pentru noi, care a costat peste 3,2 milioane de lei și care va deservi aproximativ 6.000 locuitori din cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur. Blăjenii beneficiază acum de o punte pietonală modernă, cu o suprafață din beton armat, cu parapeţi de protecţie și rampe de acces la ambele capete, o punte iluminată pe timpul nopții. Vechea punte, care se afla în stare de uzură avansată și care nu mai corespundea deloc rigorilor unui oraș pe care ni-l dorim european, a fost demontată”, derulat de administraţia publică blăjeană” a declarat pe pagina sa de facebook edilul „Micii Rome”.

Fosta punte pietonală, care a fost funcţională pe toată durata lucrărilor la noua pasarelă, a fost construită, de către Armată, după inundaţiile din anul 1977 şi se afla într-o stare avansată de degradare. Din această cauză oficialităţile locale au exclus din start orice reabilitare. Vechea punte, cu lungimea de 150 m şi lăţimea de 1,50 m, cu suprafaţa din lemn, era suspendată pe cabluri de oţel, ancorate în zona coronamentului digurilor de pe cele două maluri ale Târnavei Mari.

Noua punte pietonală a fost un obiectiv al proiectului „Blaj 2016-2020″, derulat de administraţia publică blăjeană.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 955 ori

Un Comentariu la A fost dată în folosință puntea pietonală de peste Târnava Mare

  1. Ioras Romioars Răspunde

    23.12.2019 la 18:40

    Inundatiile in Blaj au fost in anul 1975 si nu in 1977

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.