Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | blajinfo.ro

Publicat

în

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | blajinfo.ro

Modelele de subiecte la Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 la Limba Română, Matematică și Limba Maternă au fost publicate de Ministerul Educației.

Acestea au fost concepute pentru a-i pregăti cu succes pe absolvenții clasei a VIII-a pentru examenul de Evaluare Națională 2023.

Vezi aici:

MODELE de SUBIECTE SIMULARE  EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, la Matematică, Limba Română și Limba Maternă  clasa a VIII-a

Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

Proba la Limba română se va desfășura pe 19 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 21 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 9 iunie. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie. Primele rezultate s-ar afișa pe 28 iunie, iar cele finale, de după contestații, pe 4 iulie 2023.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:

  • 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
  • 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

La solicitarea comisiilor județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Învățământ-Cultură

Echipa de robotică RUBIX a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj s-a clasat pe Locul II, la Campionatul Național de Robotică – FTC București

Publicat

în

Între 3 și 5 martie 2023 echipa RUBIX a luat parte la etapa națională a campionatului de robotică BRD First Tech Challenge România, calificată fiind la această etapă cu cel mai mare premiu al competiției, Inspire Award, obținut la regională, la etapa națională reușind să se califice pe Locul II, la categoria Motivate Award.

„Am început pregătirile pentru etapa națională în ziua imediat următoare regionalei prin organizarea de noi evenimente, îmbunătățirea programării robotului și ale caietelor tehnice, dar și prin căutarea de idei inovative pentru activitățile de la standul echipei.

Prima zi a competiției naționale a început cu interviurile acordate juraților în vederea prezentării activității tehnice și non-tehnice, acestea fiind bineînțeles un real succes pentru echipa noastră.
Interviurile au continuat și în următoarele zile, la standul echipei, vizitați fiind pentru adresarea de întrebări de către șapte echipe de jurați care au fost uimiți de prestația noastră în timpul discursurilor, de răspunsurile rapide, clare și concrete la toate întrebările adresate, dar și de alura profesionistă cu care ne înfățișăm de fiecare dată și în orice împrejurare.

Cele 6 meciuri planificate au adus tensiune și adrenalină străduindu-ne să câștigăm chiar și atunci când robotul aliaților noștri a trișat și s-a oprit, dar și atunci când partenerii au fost mai puternici. Când soarta aduce ca aliat o echipă cu robot bun totul devine ușor, iar noi putem spune că am fost acel aliat de încredere pentru celelalte echipe.

Pe lângă meciurile cu robotul, am avut și activitate la stand, unde am pregătit diferite jocuri. ,,Poșta Rubix” a fost una dintre activitățile îndrăgite atât de alți membri ai echipelor, cât și de organizatori. Cine a participat la această activitate a avut ocazia de a trimite anonim sau nu, mesaje altor persoane din sală prin intermediul bilețelelor pe care noi le livram. Cea mai populară și apreciată activitate la standul nostru a fost ,,Rubix Random Challenge”, care a constat în scanarea unui cod QR, care i-a ajutat pe participanții la joc să acceseze aplicația creată de noi pentru a primi o provocare aleatorie dintre cele 90.

Fiecare task rezolvat le-a adus participanților o plăsuță cu produse din miere. Aceste mici premii i-au surprins în mod plăcut pe cei ce ne vizitau. De asemenea, am pregătit pentru stand o tablă de șah cu piese personalizate printate de noi la imprimanta 3D, această activitate ajutându-ne să interacționăm cu mulți pasionați de șah întâlnind chiar și campioni ai acestui sport al minții. La stand am avut și cercei cu tematica competiției realizați tot la imprimanta 3D, dar și materiale promoționale și de promovare, stickere, pixuri și brățări.

Prin intermediul acestor jocuri am cunoscut foarte mulți oameni, am făcut schimb de idei și am legat multe prietenii. La rândul nostru, am vizitat standurile celorlate echipe, unde am partipat la activitățile pregătite de ei. Am împărtășit metodele si uneltele de lucru, învățând unii de la alții. Atmosfera a fost una fantastică, cei prezenți la etapa națională fiind prietenoși, comunicativi, deschiși, uniți de aceeași pasiune, robotica.

Festivitatea de premiere a etapei naționale a fost apogeul absolut al sezonului 7, deoarece am fost onorați cu Locul 2 la Motivate Award, premiu acordat echipelor care sunt un model de urmat pentru ceilalți și îmbrățișează cel mai bine valorile competiției First Tech Challenge, care nu constă doar în construirea unui robot, ci și a unei comunități legate de pasiuni comune, cu membri pregătiți oricând să îți vină în ajutor, promovând munca de calitate.

De asemena, echipa poate explica contribuțiile individuale ale fiecărui membru al echipei și al modului în care acesta se implică în obținerea succesului, poate ilustra în mod clar recrutarea cu succes a persoanelor care nu erau deja active în comunitatea STEM dar și deținerea unei abordări creative în activitățile sale. Acest premiu cu o importanță majoră este confirmarea faptului că echipa noastră are o influență uriașă asupra comunității, dar este și un izvor de inspirație pentru echipele implicate în competiția First Tech Challenge.

Pe lângă munca desfășurată zi de zi, uneori chiar și noaptea, alteori în zorii zilei, succesul nostru a venit și ca urmare a susținerii necontenite pe care am primit-o din partea mentorilor noștri, prof. Romanța Ghiță, prof. Alexandra Băcilă și prof. Ioan Ghiță, din partea conducerii colegiului, dir. prof. Ana-Maria Comșa și dir. adj. Ana Marcu, dar și a contribuției lăudabile a sponsorilor noștri din acest sezon: Bosch Automotive Blaj, Star Assembly, Yonder, Asociația Jidvei Viitor prin Educație, Prenis, Fabris Impimanti, Aroma Star, Animal Ferma, Banca Transilvania, Apis Com, Apidava și DepoMarket, cărora le mulțumim!

Nu în ultimul rând, mulțumim Asociației Nație prin Educație pentru că a adus și la noi în țară competiția First Tech Challenge, competiție care nu se rezumă doar la construirea unui robot și căpătarea de abilități tehnice, ci este o poartă de modelare a elevilor, un mediu care creează oportunități de dezvoltare și caractere puternice menite să evolueze sub aripa valorilor morale și ale virtuțiilor. În acest moment, competiția First Tech Challenge este prezentă în România de 7 ani și este după SUA și China, a treia cea mai mare competiție de robotică din lume și cea mai mare competiție de robotică din Europa” au declarat membrii echipei RUBIX din Blaj.

Echipa RUBIX:

George Biriş – liderul echipei
Alexandru Aldea
Tudor Corbean
Elizabeth Comandaşu
Alin Oniga
Cristi Bogdan
Maia Iancu
Anamaria Costea
George Oniga
Bogdan Oargă
Bărbat Maria
Crişan Albert
Cătălin Corlaciu
Darius Simu

Peer mentor: Gabriel Puia, Nicu Avram

Mentori: prof. Romanța Ghiță, prof. Alexandra Băcilă, prof. Ioan Ghiță

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Activități preventive ale jandarmilor la două școli generale din Municipiul Blaj

Publicat

în

Miercuri, 8 februarie 2023, ne-am aflat în mijlocul elevilor din cadrul a două școli generale din Municipiul Blaj.

Începând cu ora 09:00 am fost prezenți la Școala Generală Ioan Mincu Moldovan, iar de la ora 10:00 la Școala Generală Petru Pavel Aron, unde am desfășurat activități educative și de informare a elevilor de clasele V-VIII.

Colegii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale le-au explicat elevilor noțiunea de bullying și i-au încurajat să apeleze cu încredere la părinți, profesori și autorități în cazul în care se simt amenințați.

De asemenea, elevii au fost informați cu privire la activitățile pe care jandarmii le desfășoară și li s-au adus la cunoștință implicațiile pe care faptele antisociale le-ar putea avea asupra viitorului lor.

Jandarmeria Alba va desfășura în continuare astfel de activități în unitățile de învățământ din județ.

Compartimentul informare, relații publice și cu publicul,
IJJ Alba

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Peste 170 de participanți la startul competiției de robotică organizată de Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj

Publicat

în

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, a fost ziua în care Colegiul Național „I.M. Clain” din Blaj a fost gazda concursului de robotică organizat de echipa RUBIX a școlii, care a reunit 13 echipe de robotică și peste 170 de participanți, într-o atmosferă competitivă de impact.

Organizarea evenimentului RUBIX Demo 5.0 a creat pentru toți o experiență de neuitat, aducând cu sine emoția, dăruirea, empatia, colaborarea și, nu în ultimul rând, distracția, într-o formulă care a reușit să spargă barierele ineditului.

„Am reușit să aducem buna dispoziție atât participanților, cât și invitaților, prin muzică, fotografie, dans, oferindu-le o atmosferă destinsă, exuberantă, care a asigurat, alături de dinamica meciurilor, suspansul punctajelor şi susținerea galeriei, reușita evenimentului.

Felicitări atât echipelor care au reușit performanța de a se clasa pe primele 3 locuri, SNGine Team, RoboPapiu – FTC Romania RO047 și Phoenix RO026 , dar și tuturor echipelor participante care au avut o evoluție remarcabilă în această competiție, toate meciurile stârnind odată cu ele, bucuria de a câştiga sau a evolua!

Acest eveniment major a fost datorat şi membrilor RUBIX Alumni şi juniorilor echipei noastre, care au dat dovadă de implicare şi spirit de echipă, ducând alături de noi acest Demo pe culmile succesului.

Le mulțumim şi suntem mândri de faptul că, şi de această dată, am avut parte de susținerea mentorilor noştri, prof. Romanța Ghiță, prof. Alexandra Boboia Băcilă şi prof. Ioan Ghiță, conducerii colegiului nostru, director Ana-Maria Comșa și director adjunct Ana Marcu, sponsorilor evenimentului: Bosch Automotive Blaj, Star Assembly, Yonder, Fabris Impianti și Aroma Star, autorităților locale reprezentate de doamna viceprimar Livia Mureșan și suntem, de asemenea, recunoscători tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestui eveniment care a reușit să inspire, cu adevărat, valorile FIRST”, au transmis organizatorii concurcului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj