blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Din Județ » Prefectul Gheorghe Feneşer: „De la parlamentari, aşteptăm cu toţii seriozitate şi corectitudine”

Prefectul Gheorghe Feneşer: „De la parlamentari, aşteptăm cu toţii seriozitate şi corectitudine”

Publicat în 21.01.2013 la ora 12:47

Ca urmare a unei declaraţii a deputatului PDL de Alba, Clement Negruţ, potrivit căreia la Hidroelectrica vor fi disponibilizate câteva sute de angajaţi, valul de concedieri care s-ar anunţa fiind cauzat de „duşmănia politică” a USL- ului faţă de judeţul Alba, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a ţinut să precizeze faptul că informaţiile făcute publice de către deputatul Clement Negruţ nu au bază reală.

          „De la parlamentari, aşteptăm cu toţii seriozitate şi corectitudine. Indiferent de modul în care îşi fac exerciţiile de imagine, deputaţii şi senatorii nu ar trebui să dezinformeze populaţia, nici să inducă panică în rândul cetăţenilor, prin lansarea unor astfel de subiecte. Măsura de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica Sebeş a fost luată ca urmare a managementului defectuos şi a risipei constante a conducerii anterioare, asigurată de către PDL. Nu vreau ca angajaţii să trăiască cu teama că vor fi daţi afară, pentru că informaţia nu este adevărată”, a declarat prefectul judeţului Alba.

          Prefectul Gheorghe Feneşer a subliniat faptul că măsurile luate de către administratorul Hidroelectrica Sebeş sunt rezonabile şi pertinente, iar gradul de afectare a instituţiei prin disponibilizări de personal este cel mai mic din ţară, fiind vorba de o singură persoană, contrar celor afirmate de către deputatul Clement Negruţ. Mai mult, prefectul judeţului Alba declară că, după finalizarea procedurii de insolvenţă, vor fi necesare noi angajări, în special de electricieni. Vor fi desfiinţate, dar în urma pensionărilor, câteva posturi TESA.

          „Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica a adus beneficii, pentru că în lunile noiembrie şi decembrie ale anului 2012 s-a înregistrat profit. Motivul pentru care am dorit să fac aceste precizări este acela că nu puteam asista indiferent la lansarea unor informaţii eronate, care nu fac altceva decât să sperie în mod nejustificat populaţia. Nu vreau să intru într-o polemică pe această temă cu deputatul Clement Negruţ, dar vreau să îl rog să îşi verifice informaţiile, din surse sigure, pentru că cele potrivit cărora vor fi concediaţi sute de oameni de la Hidroelectrica Sebeş s-au aflat într-o regretabilă eroare. Pe de altă parte, dacă parlamentarii doresc să afle ce se întâmplă în judeţ, le stau întotdeauna la dispoziţie pentru a le oferi datele necesare sau pentru a le confirma ori infirma informaţiile pe care le primesc din propriile surse”, a mai adăugat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 318 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.