blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Clement Negruț, deputat PMP: ”Ponta, jos mâinile de pe cota unică!”

Clement Negruț, deputat PMP: ”Ponta, jos mâinile de pe cota unică!”

Publicat în 01.11.2013 la ora 10:00

Clement-Negrut-PMPÎn Guvernul Ponta II e jale mare. De fapt, disperarea de a face rost de bani la buget, îi face pe USL-liști să se întreacă în a lua decizii care vor avea grave repercursiuni asupra economiei României.

Foamea de bani a Guvernului Ponta, care vede pericolul de a nu mai putea susţine plata pensiilor și a salariilor în viitorul apropiat, îi determină să apeleze la măsuri trăznite. Una din măsurile cele mai grave şi de neacceptat anunţate de Ponta este creşterea cotei unice de la 16% la 22% şi scăderea TVA-lui de la 24% la 22% pe acelaşi model cu scădera TVA-lui la pâine.

Acestea sunt printe variantele de lucru ale USL-lui pentru viitorul buget 2014. Această măsură nu va face alceva decât să îngroape economia românească cu efect pe termen lung de neimaginat.

Prin majorarea cotei unice de la 16% la 22% românii şi firmele vor scoate din conturi şi din buzunare 11 miliarde de lei anual. Prin reducerea TVA de la 24% la 22% , Ponta lasă economiei 5 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, se dă cu o mână și se ia cu două .

Mărirea cotei unice va descuraja mediul de afaceri românesc şi va alunga investitorii străini, va încuraja munca la negru şi evaziunea fiscală. Povara fiscală pe firme va creşte de la 60% la 66%.

Această masură fiscală este în opinia mea modul prin care PSD incearcă să-şi pună în practică un vis mai vechi, și anume desfiinţarea cotei unice şi introducerea impozitului diferenţiat. Să nu uităm că în programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 se prevede introducerea pe parcursul mandatului a unui impozit diferenţiat pe venitul salarial.

PMP cere Guvernului Ponta să-şi ia mâinile de pe cota unică de 16%.

PMP solicită Guvernului Ponta să renunţe la împovărarea firmelor şi a românilor prin introducerea de noi taxe și impozite .

PMP cere Guvernului Ponta să ia măsuri de relaxare fiscală pentru a se putea creea noi locuri de muncă şi stimula consumul.

Deputat, Clement Negruț

Acest articol a fost citit de: 976 ori

Un Comentariu la Clement Negruț, deputat PMP: ”Ponta, jos mâinile de pe cota unică!”

  1. allen Răspunde

    09.12.2013 la 13:56

    la ce ne-am fi asteptam de la un guvern socialist. este o masura socialista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.