Rămâi conectat

Știri din zonă

Licitație de peste 1.3 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea Școlii Primare din Ungurei

Publicat

în

Primăria comunei Roșia de Secaș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția lucrărilor de reabilitare și dotare pentru școala primară din Ungurei.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.395.769,72, fără TVA.

Clădirea studiată are funcțiunea de Școala primară și este obiectul acestui proiect, fiind propusă pentru reabilitare și dotare în vederea asigurării unor spații optime desfășurării activităților educaționale pentru școlarii din Satul Ungurei.

Reabilitarea și dotarea școlii din localitatea Ungurei s-a născut din dorința de creștere a vizibilității instituției de învățământ școlare în cadrul comunității și de promovare a activităților derulate de cadrele didactice.

Clădirea are suprafața construită de 341 mp și suprafața desfășurată de 341 mp. Starea tehnică actuală a obiectivului de investiții este necorespunzătoare din punct de vedere al asigurării cerințelor esențiale de calitate în construcții, sub aspectul eficienței energetice, a stării tehnice a instalațiilor existente, a stării finisajelor interioare și exterioare, etc. Aceste aspecte au implicații negative asupra confortului termic, a eficienței utilizării instalațiilor și spațiilor existente precum și a siguranței în exploatare. De asemenea clădirea nu este accesibilă persoanelor cu dizabilități locomotorii și nu este utilizată la întreaga ei capacitate.

La cererea beneficiarului se dorește reabilitarea si dotarea construcției existente, rezultând astfel următoarele lucrări:

  • Recompartimentari interioare
  • Realizarea unor masuri de consolidare a clădirii – subzidiri
  • Amenajarea unor grupuri sanitare conform normelor in vigoare: grup sanitar copii, grup sanitar profesori, grup sanitar persoane cu dizabilitati locomotorii
  • Amenajarea unui birou pentru profesori/personal de administrație
  • Amenajarea a trei Săli de clasa dotate corespunzător
  • Demolarea undr pereți interiori si realizarea unor pereți de compartimentare din BCA cu scopul refunctionalizarii spațiului
  • Asigurarea accesului in clădire si pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii prin realizarea unei rampe dn beton armat in dreptul accesului principal, prevăzută cu balustrada metalica pentru protecția utilizatorilor; Asigurarea accesului separat pentru CT; Asigurarea unui acces secundar pentru evacuarea elevilor si personalului didactic (cerința PSI).
  • Turnarea unei centuri din beton armat la partea superioara a pereților existenti
  • Demontarea si refacerea șarpantei si a planseului din grinzi de lemn de peste parter. Realizarea invelitorii din țigla ceramica si montarea sistemului de captare a apelor pluviale – jgheaburi si burlane.
  • Realizarea unor platforme din beton in dreptul acceselor la parter
  • înlocuirea tamplariei existente din lemn cu tamplarie din PVC. Ușile interioare si exterioare se vor înlocui in totalitate;
  • Montarea ușilor rezistente la foc – la centrala termica
  • Termoizolarea clădirii cu polistiren expandat ignifugat pentru fațade pe toata anvelopa clădirii, polistiren expandat densitate mare la nivelul soclului, vata minerala 30 cm la nivelul planseului de lemn de peste parter.
  • Refacerea tuturor finisajelor interioare si exterioare : se vor monta pardoseli din gresie si parchet dublustratificat trafic intens, se vor reface tencuielile interioare la nivelul pereților si a tavanelor. Pereții din zidărie si tavanele de rigips se vor finisa prin gletuire si zugrăvire sau placare cu placi ceramice in cazul pereților din grupurile sanitare iar tavanele de la nivelul parterului vor fi prevăzute cu tavane false din gips carton pe structura metalica, rezistente la foc 30 min si finisate cu glet si zugrăveli lavabile
  • Realizarea finisajelor exterioare, prin aplicarea peste sistemul termo propus a tencuielilor decorative de exterior la nivelul fațadelor si a placajelor din piatra la nivelul soclului
  • Camasuirea intersecțiilor de zidărie cu plase sudate 8x100x100 prinse cu conectori in rosturile de zidărie , care se vor tencui cu mortar de ciment M100T in grosime min. de 6cm , conform recomandărilor expertizei tehnice.
  • Refacerea instalațiilor electrice
  • Refacerea instalațiilor sanitare
  • Realizarea sistemului centralizat de instalații termice
  • Realizarea unui trotuar de garda si a unor alei din dale de beton
  • Realizarea unor terasari la nivelul terenului
  • Amenajarea terenului prin plantare de gazon și arbuști
 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Știri din zonă

Bombă de aruncător 60 mm, găsită într-o pădure din satul Lunca, comuna Valea Lungă

Publicat

în

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba Iulia s-a deplasat în seara zilei de joi, 16 mai 2024, în satul Lunca, comuna Valea Lungă unde a fost semnalată găsirea unei bombe de aruncător 60 mm, fără focos, pentru distrugerea acesteia.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia s-a deplasat în satul Lunca, comuna Valea Lungă, pentru asanarea unui posibil proiectil rămas neexplodat. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică. A fost asanată o bomba de aruncator, calibru 60 mm, fara focos. Echipa pirotehnica a preluat bomba pentru distrugerea ei ulterioară”, a transmis ISU Alba.

ISU Alba.

 

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 68 de ani din Roșia de Secaș cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut pe raza localității Tău

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj –Postul de Poliție Roșia de Secaș au depistat un bărbat de 68 de ani, din comuna Roșia de Secaș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din localitatea Tău, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 19 ani din Bucerdea Grânoasă reținut de polițiști, după ce a tăiat cauciucurile a patru autoturisme

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, polițiștii Postului de Poliție Bucerdea Grânoasă au identificat și reținut un tânăr de 19 ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, care este bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de distrugere.

În sarcina acestuia a fost reținut faptul că, în seara zilei de 3 mai 2024, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi tăiat cauciucurile a 4 autoturisme care erau parcate pe o stradă din comună.

În cursul zilei de azi, 15 mai 2024, tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj