blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Din Județ » Ion Dumitrel, preşedintele Consiliul Judeţean Alba, premiat de Academia Română

Ion Dumitrel, preşedintele Consiliul Judeţean Alba, premiat de Academia Română

Publicat în 15.01.2013 la ora 15:11

Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a primit astazi “Meritul Academic”, una dintre cele mai importante distincții academice din România, în cadrul unei sesiuni solemne a Academiei Române dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Române, eveniment organizat in Aula Academiei Române, la care au participat Prea Fericitul Patriarh Daniel, Ministrul Culturii domnul Daniel Barbu si Ministrul Educației Nationale, domnul Remus Pricopie.

“Ion Dumitrel a primit <<Meritul Academic>> pentru “modul exemplar în care susține proiectele culturale de interes regional și național” diploma fiind o recunoastere a sprijinului constant acordat culturii române – în special Academiei Române – și pentru implicarea sa, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Alba, în dezvoltarea și promovarea a numeroase evenimente culturale.

„Această distincție academică este o mare onoare pentru mine. Este o încununare a activității Consiliului Județean Alba care s-a implicat puternic în promovarea culturii românești. Vom continua să susținem evenimentele culturale de anvergură pentru că dezvoltarea acestei țări se poate face doar prin cultură, iar oamenii au nevoie de literatură, de teatru, de muzică sau de film de calitate, indiferent de vremurile pe care le trăim.” –  a spus domnul Ion Dumitrel.

Meritul Academic i-a fost înmânat lui Ion Dumitrel de către Președintele Academiei Române, Excelența Sa, domnul Ionel Haiduc.

Meritul Academic este una dintre cele mai importante distincții acordate de Academia Română. De-a lungul timpului mai multe personalități publice, diplomați sau oameni de cultură precum Adrian Păunescu, Varujan Vosganian, Șerban Cantacuzino sau Olga Tudorache au fost laureați ai Meritului Academic” se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul județean Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 433 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.