blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Activitate de promovare a igienei orale la Şcoala Gimnazială din Şona

Activitate de promovare a igienei orale la Şcoala Gimnazială din Şona

Publicat în 14.12.2017 la ora 18:49

Colaborarea instituţiilor de învățământ cu alte instituţii ― educaţionale sau culturale―, ori cu diverse firme care sprijină activităţi şcolare, reprezintă o sumă de beneficii pentru elevi, cadre didactice, toţi cei implicaţi în astfel de colaborări.

O astfel de activitate a avut loc la Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale din Şona, în cadrul unui parteneriat al şcolii cu Crucea Roșie filiala Alba, în cadrul programului școlar Colgate.

Copiii au participat la diferite activităţi având ca punct principal tema igienei, a igienei orale, în special, activităţi legate de cultura civico-socială, necesară a fi însuşită de orice membru al unei colectivităţi. Au fost prezentate materiale multimedia care au accentuat ideea mai largă a comportamentului social, de la igiena individuală necesară propriei sănătăţi, până la relaţionarea cu membrii comunităţii, unde buna comuniune şi, implicit, gradul de civilizaţie presupun respectarea unor anumite norme sociale.

Elevii au vizionat filmuletul „Dr. Maseluta si Super Eroii Dintilor Sanatosi”, s-au implicat în aceste activităţi, propunând viziuni proprii asupra tematicilor abordate, activitatea dovedindu-şi pe deplin utilitatea pedagogică, mai ales că profesorii de profil au contribuit şi ei, cu informaţii şi îndrumări, la realizările elevilor. La final firma Colgate a oferit celor prezenţi periuţe şi paste de dinţi, o mică argumentare practică venită să susţină ideile tematice care au stat la baza acestei activităţi.

Trebuie menţionat că implicarea firmei, atragerea acesteia în proiectul de parteneriat se datorează eforturilor profesoarelor Muntean Liliana şi Bunea Emilia, acestea încercând să ofere elevilor posibilitatea participării la o activitate mai deosebită, atât din perspectiva tematicii alese ― igiena orală-igiena personală ― cât şi din perspectiva participării unei firme de profil, cea mai în măsură să ofere informaţiile necesare unei astfel de tematici.

Demersul este cu atât mai reuşit cu cât implicarea unor firme particulare în activităţile şcolare reprezintă o reuşită în coeziunea socio-economică a unei comunităţi, o îmbinare a perspectivelor din care sunt percepute activităţile şcolare şi cele economice, activităţi care presupun, ca finalitate, beneficii aduse comunităţii, în planul educaţional, mai întâi, apoi în cel economic.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 65 ori

Activitate de promovare a igienei orale la Şcoala Gimnazială din Şona
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.