blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins-o pe CSM București cu scorul de 3-1

Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins-o pe CSM București cu scorul de 3-1

Publicat în 14.05.2019 la ora 20:41

Volei Alba Blaj s-a calificat într-un mod entuziasmant în finala Cupei României, după ce a învins în penultimul act pe rivala CSM București, scor 3-1 (25-15, 25-17, 20-25, 25-23), în partida de la Alexandria. 

Blajul a condus cu 2-0, după două seturi avute la discreție, oponentele au revenit, au câștigat setul al treilea, iar în ultimul au fost momente dramatice, cu răsturnări de situație: de la 19-20, la 24-20 pentru campioană, apoi 24-23!!!

Formația din “Mica Romă” poate realiza al doilea event din istorie, dacă va trece în finala de mâine de CSM Târgoviște (3-0 cu CSM Lugoj în cealaltă semifinală), meci programat la ora 17.00. Volei Alba Blaj este la un succes de a câștiga al doilea trofeu intern ca și importanță, și a reuși eventul național, la fel ca în urmă cu doi ani.

Primele două seturi au fost o simplă joacă pentru elevele lui Darko Zakoc, acestea ridiculizându-și oponentele în multe momente și distanțându-se categoric pe tabelă: 22-10 (primul set), respectiv 16-4 (în al doilea). În această  perioadă a semifinalei, Blajul a dominat autoritar disputa, în stil de mare echipă. Următoarele două seturi au fost unele echilibrate, în care Blajul a rezistat asaltului oponentelor.

Al treilea parțial a fost mult mai echilibrat, CSM București conducând în premieră în acest joc, la 7-10 Darko Zakoc solicitând un time-out. Gruparea din Capitală a revenit în meci, a început să pună probleme, distanțându-se la 18-13 și 20-14, avantaj conservat până la finalul setului, câștigat cu 25-20 (cu toate că Blajul a mai strâns scorul 18-21, 20-22).

• Final incendiar în setul ultim!

Și în umătorul set echilibrul a fost prezent, mergându-se cap la cap până la 12-12, fazele fiind unele intense și disputate. Aici CSM București a reușit trei puncte la rând, ducându-se la 15-12, însă Blajul nu a cedat și a egalat la 15, și apoi la 17, libero-ul Delros remarcându-se prin intervențiile salutare. Confruntarea a căpătat accente dramatice, Blajul a revenit spectaculos, a egalat la 20 și după cinci puncte consecutive a ajuns la 24-20! CSM București a anulat trei mingi de meci, venind la 24-23, însă a urmat un serviciu în fileu!!!

Cele mai bune echipiere ale ardelencelor au fost Ioana Baciu – 17 puncte, Sonja Newcombe și Nneka Onyejekwe  -câte 11 puncte,

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova – Ioana Baciu, Sonja Newcombe, Nneka Onyejekwe, Ana Lazarevic, Nada Ninkovic, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Viktoia Delros (libero), Maja Aleksic, Mariya Karakasheva, Aleksandra Cirovic. Antrenor Darko Zakoč.

Acest articol a fost citit de: 116 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.