blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj repartizată în urna a treia valorică a grupelor Champions League

Volei Alba Blaj repartizată în urna a treia valorică a grupelor Champions League

Publicat în 19.07.2019 la ora 14:32

Volei Alba Blaj va evolua pentru a patra oară în grupele Champions League, competiția supremă a voleiului feminin de pe “Bătrânul Continent”, fiind repartizată în urna a treia înaintea tragerii la sorți.

Echipa din “Mica Romă”, ce se mândrește cu o performanță remarcabilă, disputarea a două finale europene consecutive, în 2018 – Liga Campionilor și în acest an în Cupa CEV, va afla în 25 octombrie, când va avea loc tragerea la sorți, la Sofia, adversarele din grupa Ligii Campionilor, ediția 2019/ 2020, fiind repartizată în urna a 3-a.

Dar iată componența urnelor, în care se vor regăsi 20 de formații:

Urna I: VakifBank Istanbul, Imoco Volley Conegliano, Dinamo Moscova, Eczacibasi VitrA Istanbul, Igor Gorgonzola Novara;

• Urna a II-a: LKS Commercecon Lodz, RC Cannes, Lokomotiv Kalinigrad Region, Bodowlani Lodz, Nantes VB;

• Urna a III-a: CSM VOLEI ALBA BLAJ, Allianz MTV Stuttgart, Nova KBM Branik Maribor, Maritza Plovdiv, LP Salo;

• Urna a IV-a: Fenerbahce Opet Istanbul, Savino Del Bene Scandicci, Uralochka-NTMK Ekaterinburg, plus două echipe venite din calificări. Formațiile vor fi repartizate în 5 grupe, iar meciurile sunt programate în 19-21 noiembrie (etapa 1), 26-28 noiembrie (etapa a 2-a), 17-19 decembrie (etapa a 3-a), 21-23 ianuarie 2020 (etapa a 4-a), 4-6 februarie 2020 (etapa a 5-a), 18 februarie (etapa a 6-a).

Gruparea condusă de Darko Zakoc va disputa partidele considerate pe teren propriu tot în Sala “Transilvania” din Sibiu, locația obișnuită a jocurilor europene. Reprezentanta Româniiei este calificată direct în grupele Ligii Campionilor, asta după ce, în ediția anterioară, din postura de vicecampioană, Volei Alba Blaj a evoluat în tururile preliminarii din Champions League, unde a depășit UP Olomouc, fiind eliminată de MTV Stuttgart. Parcursul european a continuat însă într-o manieră extraordinară, până în finala Cupei CEV, a doua competiție ca importanță, o dublă cu Busto Arsizio.

Înaintea debutului în cea de-a șasea campanie europeană consecutivă (drum început în 2014), Volei Alba Blaj a strâns 48 de jocuri internaționale oficiale (19 victorii și tot atâtea înfrângeri). În precedentele trei prezențe în grupele Ligii Campionilor, formația blăjeană a reușit în 2018 să depășească această fază, calificându-se între primele șase și organizând ulterior Final Four-ul de la București, când a obținut cel mai important rezultat din istoria voleiului feminin autohton: medaliile de argint.

Acest articol a fost citit de: 36 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.