blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj, între primele 12 formaţii din Europa în voleiul feminin

Volei Alba Blaj, între primele 12 formaţii din Europa în voleiul feminin

Publicat în 14.06.2017 la ora 16:03

Faptul că Volei Alba Blaj se va afla pentru a treia oară consecutiv în grupele Champions League, reprezintă vestea anului 2017 pentru echipa din „Mica Romă”!

Conform anunţului făcut de Confederaţia Europeană de Volei, formaţia condusă de Darko Zakoc se regăseşte pe lista celor 12 formaţii calificate direct în etapa a 4-a a întrecerii supreme a voleiului feminin european, un nou motiv de mândrie pentru cei implicaţi în destinele grupării blăjene, ce scrie efectiv istorie sportivă în Alba în aceşti ani.

• A 4-a campanie europeană!

Contemporani cu realizările unui club înfiinţat în urmă cu şase ani, trebuie să conştientizăm la adevărata dimensiune ascensiunea fenomenală echipei Volei Alba Blaj, ce a ajuns să domine voleiul autohton, iar la toamnă să devină singura reprezentantă a României în Champions League, după ce VM Zalău, campioana la masculin nu s-a înscris!

În şase ani de ani de activitate, dintre care 5 sezoane pe prima scenă, Volei Alba Blaj a devenit o adevărată forţă: trei titluri de campioană consecutive, eventul în ediţia precedentă, plus o medalie de bronz. Exceptând fotbalul, Blajul reprezintă cel mai mic municipiu din ţară aureolat cu laurii supremi în competiţiile autohtone şi în acelaşi timp prima localitate din Transilvania care a cucerit eventul la volei feminin.

• Ambasador al sportului din Alba

În întrecerile continentale, Volei Alba Blaj a debutat în 2014 în Cupa CEV, contra vicecampioanei Elveţiei, Volley Koniz, în rerspectiva campanie fiind disputate 4 întâlniri. Anul următor s-a produs pasul cel mare, grupele Champions League, unde s-au înregistrat două succese cu Rocheville Le Cannet, adunându-se 8 confruntări europene (două în sferturile de finală ale Cupei CEV). În 2016, iarăşi Champions League, într-o grupă „a morţii”, o victorie cu Dinamo Krasnodar, unica a reprezentantelor voleiului feminin românesc în ediţia precedentă a cupelor europene. Rezultă un total de 18 jocuri în competiţiile continentale, dintre care 5 câştigate, dar mai ales bucuria de a fi acolo, în elită. Spectacolul „Champions League” a ajuns la Sibiu, Sala „Transilvania” fiind luată cu asalt de sutele de suporteri din Alba, un pelerinaj al ataşamentului alături de favorite. Nume grele ale voleiului din Europa precum Dinamo Moscova, Volero Zurich, Dinamo Krasnodar sau Nordmeccanica Piecenza, plus o plus o pleiadă de vedete de talie  mondială, au stat de partea cealaltă a fileului, Volei Alba Blaj aflându-se în postura onorantă de abasador al urbei, al judeţului şi al României

Şi proiectul nu se opreşte aici, în „Mica Romă” se doreşte ca în 2019 să fie inaugurată Sala Polivalentă „Darko Arena”, un alt proiect de suflet al municipalităţii, ce va întregi arcul realizărilor care aduc cinste Blajului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 42 ori

Volei Alba Blaj, între primele 12 formaţii din Europa în voleiul feminin
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.