blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj, câştigătoarea eventului naţional, ovaţionată de 2000 de fani blăjeni la „Seara Campioanelor” – 2017

Volei Alba Blaj, câştigătoarea eventului naţional, ovaţionată de 2000 de fani blăjeni la „Seara Campioanelor” – 2017

Publicat în 03.05.2017 la ora 12:26

Volei Alba Blaj a celebrat în stil de mare echipă performanţa istorică realizată în această stagiune competițională, în care  echipa din „Mica Romă” a câștigat atât  campionatul cât şi Cupa României, „Seara Campioanelor” având şi un moment special şi emoţionant, acela când Darko Zakoc şi Adina Salaoru au devenit cetăţeni de onoare ai Blajului.

Aproximativ 2000 de blăjeni (10 la sută din populaţia municipiului au fost prezenţi), marţi seara, în Parcul Avram Iancu, la „Seara Campioanelor”, moment de suflet în care s-a sărbătorit eventul cucerit de Volei Alba Blaj, în ediţia 2016-2017, când echipa condusă de Darko Zakoc a câştigat pentru a treia oară campionatul şi, în premieră, Cupa României.

Seara de vis a început cu concertul oferit de Nicoleta Oancea & Band, în timp ce suporterilor prezenţi le-au fost oferite poze cu Volei Alba Alba Blaj, cu autografele campioanelor. Echipa de aur a ajuns în Parcul “Avram Iancu” ca o adevărată campioană, cu autocarul personalizat, drumul spre tribună fiind parcurs în ovaţiile spectatorilor, care le-au întâmpinat cu ovaţii pe jucătoarele lui Darko Zakoc, în frunte cu Adina Salaoru şi Nneka Onyejekwe, ce au prezentat ambele trofee. Până la urcarea pe scenă, fetele s-au bucurat în rândul spectatorilor, la un moment dat încingându-se o horă.

• Momentul culminant, prezentarea campioanelor!

Darko Zakoc a fost cel mai aclamat om al serii, antrenorul sârb fiind ovaţionat la scenă deschisă, în acordurile cunoscutului hit al trupei Queen, „We are the champions”. Prezentarea campioanelor a încins atmosfera, absentând numai Ana Antonijevic, revenită la Volero Zurich. Pătrunderea pe scenă a lotului de jucătoare şi a staff-ului tehnic a durat aproximativ 45 de minute, din tribune scandându-se în repetate rânduri “campionii, campionii”. Preşedintele Sergiu Ştefănescu a oferit alte clipe unice, mulţumindu-le jucătoarelor şi antrenorilor în limbi diferite, după naţionalitate calor către care s-au îndreptat mesajele de felicitare. “Vă mulţumim că aţi venit în număr atât de mare ca să îi vedeţi pe eroii Blajului, pe cei ce ne-au oferit atâtea clipe magice”, a spus Ştefănescu. “Toate cele trei titluri sunt importante, au valoare în felul lor, alte bucurii, altă fericire, alte emoţii, dar fiecare este important în parte”, a transmis căpitanul Adina Salaoru, o altă “vedetă” a serii, alături de Darko Zakoc.

• ”Vrem să rămânem primii”

Darko Zakoc, omul-trofeul, ajuns la al 18-lea campionat câştigat în carieră a transmis un mesaj emoţionat, dar în acelaşi timp tranşant. “Performanţele adevărate nu se pot face fără oameni mari, aceştia sunt Ion Dumitrel şi Gheorghe Rotar! Susţineţi această echipă, Blajul este capitala voleiului românesc!”, a spus Zakoc, adresându-se celor prezenţi, înainte ca Ion Dumitrel şi Gheorghe Rotar să se alăture, pe scenă, echipierelor şi antrenorilor Volei Alba Blaj. “Ne-am dorit să fim primii şi aşa vom rămâne, primii! Ne-am propus performanţe, le-am realizat, felicitări Gigi (n.r. – Rotar), felicitări Darko! Mulţumesc tuturor celor din Blaj, unde este cel mai minunat public din România iubitor de volei”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Alba. “Vom rămâne aceiaşi luptători, oraşul acesta merită performanţă. Acest club este un fenomen în voleiul românesc! Adina Salaoru şi Darko Zakoc, doi dintre cei mai importanţi şi longevivi oemeni de la Volei Alba Blaj au făcut extraordinar de mult pentru imaginea Blajului”, a spus Gheorghe Rotar, înainte de a înmâna diplomele de cetăţeni de onoare, acesta aruncând mănuşa, pe un ton de glumă şi către alte jucătoare, pentru a ajunge şi ele la al treilea titlu cu Blajul, caz în care vor deveni cetăţeni de onoare.

Superbul foc de artificii a tras cortina peste un eveniment remarcabil, de suflet, ce a pus punct unei stagiuni de vis pentru Volei Alba Blaj, un club istoric pentru sportul din Alba! Viitorul… o nouă ştachetă, atacarea unui nou titlu de campioană, un obiectiv firesc în “Mica Romă”!

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 212 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.