blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj a transferat-o pe ridicătoarea germană Lena Möllers

Volei Alba Blaj a transferat-o pe ridicătoarea germană Lena Möllers

Publicat în 23.06.2017 la ora 17:13

Volei Alba Blaj a achiziţionat o nouă jucătoare, ridicătoarea de origine germană Lena Möllers (27 de ani), voleibalista proaspăt înregimentată de tripla campioană a României fiind a doua internaţională din respectiva ţară ce va juca sezonul viitor sub comanda lui Darko Zakoc, după Lisa Izquierdo.

Ultima dată în Franţa la Béziers Volley, coordonatoarea a mai jucat la TuB Bocholt (localitatea natală), Olympia Berlin, Raben Vilsbiburg (cu care a câştigat campionatul Germaniei), AGIL Novara şi Neruda Bronzolo.

Ridicătoarea născută pe 6 ianuarie 1990, Lena Möllers are 1,88 m şi 78 kg şi înainte de aventura din Franţa a jucat şi în campionatul Italiei.

Este al 5-lea transfer estival al echipei din „Mica Romă”, care îşi alcătuieşte lotul pentru stagiunea viitoare. Certe sunt Roxana Bacşiş (revenită din Franţa), Nneka Onyejekve (ce şi-a prelungit contractul), Selime Ilyasoglu şi Lisa Izquierdo (venite din Turcia, de la echipe diferite). De asemenea, sunt şanse foarte mari ca libero-ul Marina Vujovic să rămână la formaţia din „Mica Romă”.

• Se reface ţintarul în Divizia A1

Voleiul feminin românesc la nivel de cluburi traversează cel mai dificil moment din istorie, probabil. Trei echipe (SCM Piteşti, Unic Piatra Neamţ şi Penicilina Iaşi) s-au retras din viitoarea ediție a primei ligi de volei feminin, iar Federația caută măcar o înlocuitoare! Într-un gest unic în istoria modernă a unei Federații, în încercarea de a ieși cumva la liman din această criză, oficialii FRV au ajuns să publice pe site-ul propriu un anunț prin care invită orice echipă de senioare din țară să joace pe prima scenă. Evident, cu respectarea unui punct din regulamentul de funcționare.

Anunțul este acesta: ”Ca urmare a retragerii echipelor SCM Pitești și VC Unic Piatra Neamț din Campionatul Național div. A1 feminin și refuzul echipelor CS Rapid București și CSM Focșani de a se înscrise în div. A1, vă comunicăm că orice echipă de seniori feminin care dorește să se înscrie, o poate face numai respectând prevederile cap.38 punctul 16 din B.I. 42/2016. Echipele care doresc să se înscrie o pot face până pe data de 22.06.2017 ora 14.00”. În atari condiţii, FRV va reface ţintarul Diviziei A1, în condiţiile mai sus amintite.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 51 ori

Volei Alba Blaj a transferat-o pe ridicătoarea germană Lena Möllers
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.