blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Victorie imensă, împotriva deținătoarei Cupei CEV: Dinamo Krasnodar – Volei Alba Blaj 0-3

Victorie imensă, împotriva deținătoarei Cupei CEV: Dinamo Krasnodar – Volei Alba Blaj 0-3

Publicat în 21.02.2017 la ora 19:43

Campioana României, Volei Alba Blaj,  a reușit o victorie de prestigiu în deplasare, în Champions League, cu Dinamo Krasnodar, scor 3-0 (25-18, 25-18, 25-17), cel mai important rezultat european din istoria acestui club înființat în urmă cu 6 ani.

Un succes extrem de important pentru echipa blăjeană, care a reușit să demonstreze că poate să-și măsoare forțele cu coloși ai voleiului european. Marți, la Sibiu, vine Dinamo Moscova pentru ultimul joc al grupei, iar o victorie ar putea duce Blajul pe poziția a treia într-o grupă infernală.

Echipa din „Mica Romă” a jucat excelent în „Olimp Palace”, dominând partida de la început și până la sfârșit, impunându-se în minimum de seturi.

După 4 eșecuri consecutive în „grupa morții”, Volei Alba Blaj a spart gheața într-un mod impecabil, izbutind în penultima etapă a grupei  B să obțină primele puncte din actuala ediție. Într-o stagiune neagră pentru reprezentantele României în cupele europene, ce au înregistrat înfrângeri pe linie.

Chiar dacă întânirea nu avea miză, succesul campioanei României reprezintă un pas mare în plan moral, dar și al imaginii, în condițiile în care Dinamo Krasnodar, cu toate problemele financiare recente, este deținătoarea Cupei CEV și învingătoarea ultimelor două ediții ale competiției co simntinentale.

Primele două seturi au fost dominate de fetele lui Darko Zakoc, ce au dominat într-un mod categoric și s-au distanțat fără probleme. Adina Salaoru a jucat extraordinar demonsrând o atitudine de adevărat „căpitan”.

Setul al treilea a însemnat o tresărire de orgoliu a fetelor lui Konstantin Ushakov, ce au căutat să reintre în meci. Disputa s-a strâns, egalitatea a persistat, până la 11-11, dar Blajul a rezistat presiunii. Darko Zakoc a simțit momentul dificil, a cerut time-out și decizia sa a contat enorm în economia setului.

• Precedentul succes, cu Rocheville Le Cannet, anul trecut!

Ultimul succes în Champions League data din 27 ianuarie 2016, la Sibiu, cu Rocheville Le Cannet. Tot în compania formației franceze, echipa din „Mica Romă” a înregistrat în octombrie 2015 întâia victorie în competiția de elită, la meciul de debut în Champions League, tot cu 3-1.

Întâlnirea nu a contat decât în planul mizei, în condiţiile în care oponentele erau plasate pe locurile trei – Dinamo Krasnodar, cu 4 puncte şi respectiv poziţia a patra, Volei Alba Blaj, fără niciun punct, înaintea penultimei etape din competiţia supremă, runda oferind derby-ul primelor două clasate, Dinamo Moscova şi  Volero Zurich, ambele având 10 puncte.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Ana Grbac, Lisa Kramer.

Acest articol a fost citit de: 174 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.