blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Victorie dramatică, la „tie-break, pentru campioana lui Darko Zakoc: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-2

Victorie dramatică, la „tie-break, pentru campioana lui Darko Zakoc: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-2

Publicat în 17.10.2016 la ora 20:37

volei-alba-blaj-csm-bucuresti-oct-2016În derby-ul etapei inaugurale a campionatului național de volei feminin, Volei Alba Blaj a învins pe CSM Bucureşti cu scorul de 3-2 (25-18, 21-25, 25-15, 24-26, 15-9), după o confruntare dramatică, pe muchie de cuțit, decisă după 150 de minute intense.

Formația din „Mica Romă” a condus în două rânduri la seturi, 1-0 și 2-1, însă confruntarea, pe alocuri electrizantă a avut nevoie de „tie-break”, pentru a-și decide câștigătoarea.

Campioana și-a arătat potențialul împotriva unei pretendente la coroana de lauri, echipa condusă de Darko Zakoc debutând cu  o victorie obținută cu mari emoții în noua stagiune, în care își propune al treilea titlu consecutiv.

Sală plină la Blaj, fanii fiind dornici să descopere noua față a campioanei, ce a început cu 5 nou-venite în formula de start: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Tatsiana Markevich. Chiar dacă lipsa de omogenitate a fost evidentă pentru ambele pretendente la câștigarea titlului, confruntarea a fost una tensionată și atractivă, deținătoarea Cupei Challenge fiind un opoent ce a pus mari probleme, revenind în meci de fiecare dată când era condusă.

Primul set a fost la discreția campioanei ce a condus de la început, distanțându-se treptat, clasa ridicătoarei Antonijevic ieșind în evidență. Puține emoții au fost la un moment dat, când de la 11-5 s-a făcut 14-12, dar Zarkoc a simțit pericolul și a cerut time-out pentru a regla mecanismul, iar apoi Blajul a pus presiune și soarta setului  a fost cunoscută întrucât gazdele au avut avantaj major (20-13)

• Căderea din setul secund

Mult mai echilibrat a debutat al doilea set, cu CSM București ținând aproape. Blajul părea că s-a desprins însă de la 9-5 s-a ajuns la 9-9, mergându-se cap la cap până la 14-14. Campioanele au mai avut un avantaj de două puncte, 17-15 și a urmat căderea, speculată imediat de vizitatoare, cu 5 puncte consecutive. CSM-ul a speculat momentul și și-a păstrat nervii tari, deși Blajul s-a mai apropiat la 20-22 și 21-23, câștigând setul.

• Motoare turate

Simțind pericolul, fetele lui Zakoc au ripostat imediat iar setul al treilea a însemnat un marș al deținătoarei titlului, ce a făcut o adevărată demonstrație de forță, îndreptându-se autoritar spre adjudecarea sa, la un moment dat având 9 mingi de set.

• Nervi și decizii contestate

Iarăși inversări de roluri în continuare, cu Volei Alba Blaj în scădere și CSM-ul exploatând momentul. Sala a luat foc în al 4-lea set, când au fost două mingi controversate, la 7-7 și 9-12, date oaspetelor, spectatorii scandând „hoții” în câteva rânduri. La al doilea time-out, CSM-ul avea un avantaj important, 16-12.

Meciul a căpătat accente dramatice, galeria Blajului a încercat să dea forță favoritelor, dar CSM-ul nu a cedat și a condus cu 19-15, când iarăși Zakoc a intervenit, pentru al doilea time-out. Blajul a încercat, însă Alajbeg a făcut un meci mare și de la 19-20 s-a ajuns la 19-22. Intrată în teren Berdilă și-a fructificat serviciul, scorul a rămas strâns și s-a produs egalitatea 23-23. Nebunia a continuat, 24-24, cu un public vulcanic, însă CSM București a avut prima minge de set, fructificată.

• Setul decisiv, Ninkovic – la rampă

În „tie-break” totul a fost pe muchie de cuțit, până la 4-4. Dar Blajul s-a dezlănțuit și a făcut 7-4. Cu noroc, Salaoru a dus scorul la 9-5, lupta a continuat, iar Ninkovic a fost de neoprit la fileu, propulsându-și echipa spre un succes dramatic.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Adina Salaoru, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; au mai intrat Rebecka Lazic, Ana Grbac, Ana Maria Berdilă; Martina Samadan, Dubravka Djuric, (n-a prins lotul Carmen Dârnescu)

Acest articol a fost citit de: 64 ori

Victorie dramatică, la „tie-break, pentru campioana lui Darko Zakoc: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-2
4 (80%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.