blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Victorie concludentă pentru formația din „Mica Romă”: Alba Blaj – CSM Tîrgoviște 3-0

Victorie concludentă pentru formația din „Mica Romă”: Alba Blaj – CSM Tîrgoviște 3-0

Publicat în 21.11.2018 la ora 19:49

Volei Alba Blaj a câștigat, astăzi, în minimum de seturi derby-ul cu CSM Tîrgoviște, scor 3-0 (25-16, 25-16, 25-17), restanță din etapa a 4-a a Diviziei A1, un succes fără emoții pentru vicecampioana României, ce a controlat autoritar ostilitățile.

Având la dispoziție întâia oară în acest sezon întregul efectiv. Zakoc a mizat în formula de start pe Newcombe și Onyejekwe, jucătoare ce și-au revenit după accidentări. Sala “Timotei Cipariu” a fost aproape plină, spectator de lux fiind internaționalul român Gicu Grozav, însă fanii s-au mulțumit doar să aplaude realizările favoritelor, fără a mai asigura fondul sonor.

Echipa din “Mica Romă”, venită după dezamăgirea de la Stuttgart a început în trombă partida, conducând în permanență în setul inagural, distanțându-se la 9-3. Doar la 10-7, Zakoc a apelat la time-out, iar blăjencele s-au distanțat pe tabelă (16-11 și 19-14), fructificând prima minge de set.

Al doilea parțial a fost mai echilibrat până spre mijlocul său, când de la 12-9 pentru amfitrioane s-a făcut 13-14, dar de aici Blajul a turat motoaele și a făcut 5 puncte consecutive, până la 18-14. A fost o perioadă excelentă pentru Baciu și compania ce a fructificat iarăși prima minge de set, după ce adversarele nu am mai reușit decât două puncte.

Perioada bună din prestația Blajului a continuat și în al treilea parțial, în care gazdele au condus cu 10-3, dominarea fiind aproape totală: 21-11. Ritmul a mai scăzut, vizitatoarele au anulat prima minge de meci, dar Lazarevici a pus punct jocului, după 75 de minute..

Echipa din “Mica Romă”, afectată de eliminarea din Liga Campionilor, după coșmarul de la Stuttgart, de săptămâna trecută, caută reabilitarea pe plan intern, reușind o victorie fără emoții. A fots primul joc din cele două la rând susținute în câteva zile în fața publicului blăjean de viceampioana Europei, următorul fiind sâmbătă, la ora 18.00, tot în Sala “Timotei Cipariu”, cu Știința Bacău.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova –  Nneka Onyejekwe , Ioana Baciu , Ana Lazarević , Nađa Ninković, Sonja Newcombe   – Suzana Ćebić (libero 1); au mai jucat Marina Vujović (libero), Mariya Karakasheva; Katerina Zhidkova, Maja Aleksić, Aleksandra Cirovic, Ramona Rus, Sara Hutinski.

Acest articol a fost citit de: 42 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.