blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Victorie clară cu echipa lui Branko Gajic: Dinamo București – Volei Alba Blaj 0-3

Victorie clară cu echipa lui Branko Gajic: Dinamo București – Volei Alba Blaj 0-3

Publicat în 21.01.2017 la ora 21:22

Campioana României, Volei Alba Blaj a învins astăzi, într-un mod categoric, în fieful rivalei Dinamo București, scor 3-0 (25-10, 25-15, 25-22), în primul meci din 2017 din Divizia A1, contând pentru etapa a 14-a.

Diferență clară de valoare între cele două combatante și o partidă disproporționată, derby-ul etapei însemnând un marș imperturbabil al deținătoarei titlului.

• Ștefănescu: „Am arătat forță”

Am câștigat clar, am fost echipa mai bună decât Dinamo. Noi am realizat ce ne-am propus, să câștigăm în trei seturi și am reușit. E importantă victoria, pentru că am avut un adversar incomod. Am fost o echipă ce am arătat forță, iar jucătoarele și antrenorii merită felicitări”, a declarat președintele Sergiu Ștefănescu.

Echipa din „Mica Romă” a avut și momente mai puțin reușite, în seturile doi și trei, dar în ansamblu demonstrat că are o echipă peste nivelul campionatului.

Volei Alba Blaj câștigă în minimum de seturi, mai clar decât o făcuse în toamnă, în Sala „Timotei Cipariu”, împotriva formației conduse de fostul său antrenor, Branko Gajic.

Primul set, Blajul nu a avut adversar, conducând în permanență, chiar la diferențe categorice, 8-1, 18-6, Dinamo fiind fără replică în fața unei echipe ce a dominat la toate capitolele, setul inaugural fiind fără istoric.

În al doilea set, Dinamo are o tresărire de orgoliu, instalându-se la timonă. Darko Zakoc este obligat să ceară time-out când adversarele conduceau cu 5-2. Eficientă intervenția deși Dinamo a ajuns la 7-2, moment în care a intrat Lazic, întrucât Blajul și-a revenit incredibil și a realizat 6 puncte consecutive, având avantaj de un punct la primul time-out tehnic. Egalitatea s-a mai păstrat până la 10-10, când iarăși Blajul a avut o serie excelentă, de șase puncte, ajungând la al doilea time-out tehnic să conducă cu 16-10. Vizitatoarele și-au regăsit ritmul și s-au îndreptat fără emoții spre adjudecarea setului.

În al treilea set, cel mai echilibrat, campioana s-a aflat la conducere, până la 8-3, când a intervenit o inexplicabilă cădere! Dinamo a realizat 7 puncte consecutive și a ajuns în avantaj. Zakoc face trei înlocuiri, pentru a deregla ritmul oponentelor, campioanele reușesc să treacă în față, deși era evidentă relaxarea, la al doilea time-out tehnic conducând cu 16-14. Dinamo nu renunță însă, scorul se strânge, 20-21, iar Darko solicită time-out nemulțumit fiind de oscilațiile din prestația propriei echipe, ce a reușit până la urmă să câștige și al treilea set, partida durând 70 de minute.

A fost a 13-a victorie din 14 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 39 de puncte și păstrându-și avantajul față de urmăritoare. În runda următoare, în 28 ianuarie, o nouă deplasare, la CSM Lugoj. Până atunci însă, miercuri, 25 ianuarie, la Sibiu, meci în Champions League, cu Volero Zurich.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Ana Grbac; n-a jucat Lisa Kramer.

Acest articol a fost citit de: 83 ori

Victorie clară cu echipa lui Branko Gajic: Dinamo București – Volei Alba Blaj 0-3
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.