blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Tiberiu Low, fostul şef al Poliţiei Blaj, împrumutat de proxenetul Cristian Boitor cu câteva mii de euro

Tiberiu Low, fostul şef al Poliţiei Blaj, împrumutat de proxenetul Cristian Boitor cu câteva mii de euro

Publicat în 15.11.2017 la ora 22:57

Fostul şef al Poliţiei Blaj, ÎMPRUMUTAT DE proxeneţii milionari: Cristian Boitor, blăjeanul supranumit în Italia ca „Regele Străzilor”, nu a deranjat pe nimeni, decât pe Tiberiu Low, cu câteva mii de euro

Rechizitoriul procurorilor DIICOT Alba Iulia în dosarul blăjeanului Cristian Ioan Sorin Boitor (37 de ani), trimis în judecată în această vară alături de alte 14 persoane sub acuzația de constituire a unui grup infracțional, scoate la iveală informații halucinante. Potrivit documentului (citat de „România Liberă”) fostul șef al Poliției Blaj, Tiberiu Low, și un alt polițist de la Poliția Blaj, ar fi împrumutat de la membrii grupării Boitor, acuzată de păstorirea uneia dintre cele mai mari rețele de proxenetism care acționa în Italia și alte state europene, sume importante de bani. Procurorii au destructurat rețeaua în martie 2016, când Boitor, împreună cu alți 4 bărbați, au fost arestați preventiv.

Cristian Boitor, considerat capul grupării, a fost eliberat din arest în 1 iunie 2016, iar în martie 2017 a scăpat și de controlul judiciar, devenind din nou un om liber. Polițiștii au fost audiați ca martori în dosarul instrumentat de DIICOT Alba Iulia și ar fi recunoscut că au împrumutat bani de la Cristian Boitor. Potrivit informațiilor extrase de jurnaliștii de la „România Liberă” din rechizitoriul DIICOT, fostul șef al Poliției Blaj, Tiberiu Low, a împrumutat de la Boitor suma de 2.000 de euro și 4.500 de lei.

Și mai grav este faptul că, în calitate de martor în dosarul lui Boitor, Low a declarat, potrivit anchetatorilor, că „la nivelul Poliției Blaj, începând cu anul 2007, au fost obținute date operative privind pe inculpații Boitor Ioan Sorin Cristian și Boitor Daniel, cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism în străinătate, care au fost înaintate către structurile competente. Martorul a relatat și faptul că, în cursul anului 2015, a luat cu împrumut de la inc. Boitor Ioan Sorin Cristian suma de 2.000 de euro și suma de 4.500 de lei”. Se pare că acest dosar i-a adus lui Tiberiu Low schimbarea din funcție, la conducerea Poliției Blaj fiind numit subcomisar de poliție Baboș Ciprian.

În aceeași zi cu Low, a mai fost audiat un polițist, Ioan Todoran, șef de birou în cadrul Poliției Municipiului Blaj, care „a relatat că, personal, a obținut date operative privind implicarea fraților Boitor în fapte de proxenetism internațional, pe care le-a transmis către organele competente etc. De asemenea, martorul a recunoscut și că în cursul lunii februarie 2016 a solicitat un împrumut de la inc. Lupean Laurențiu”. Lupean este și el membru al grupării Boitor. Acesta nu face decât să arate ascendentul moral pe care infractorii ajung să îl aibă asupra polițiștilor care trebuie să îi aresteze.

Gruparea Boitor a reușit să se apropie și de un personaj foarte important în politica din Ardeal – Alin Tișe, actualmente președinte al Consiliului Județean Cluj. În 2015, pe când era deputat în Parlamentul României, Tișe i-a vândut lui Boitor un teren pentru care a încasat 225.000 de euro cash, sumă de bani primită într-o plasă. Alin Tișe a declarat că nu i s-a părut nimic suspect că suma de bani a fost achitată cash și că el nu a făcut decât să vândă o parcelă de teren unor tineri.

• Asistentă medicală din Alba Iulia, cu salariu de doar 800 de lei, printre fetele recrutate de Boitor pentru prostituție

Potrivit rechizitoriului DIICOT, Boitor își recruta fetele trimise la prostituție în Italia din rândul tinerelor care avea dificultăți financiare, speculând această situație. Spre exemplu, pentru Boitor a lucrat și o fată care lucra inițial ca asistentă medicală în cabinetul unui doctor din Alba Iulia, însă care nu se putea întreține din salariul de 800 de lei pe lună, dar și o studentă din Cluj, care avea dificultăți financiare și pe care apropiații lui Boitor au ajutat-o cu bani să-și recupereze laptop-ul lăsat la amanet. Spre deosebire de alte situații de acest fel, Boitor și oamenii lui au ales să se poarte frumos cu fetele care lucrau pentru ei, nu le agresau și le permiteau să păstreze o bună parte din bani, iar când doreau să iasă din rețea, acest lucru li se permitea fără vreo constrângere. Veniturile realizate de grupare din proxenetism sunt estimate la circa două milioane de euro.

Dosarul în care Cristian Boitor, fratele său Daniel și alte 13 persoane sunt judecate pentru organziare de grup infracțional și proxenetism a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba în iunie 2017, însă primul termen al procesului nu a fost încă stabilit. Cristi Boitor a fost arestat pentru câteva luni în 2016 de judecătorii de la Tribunalul Alba Iulia, iar în vara acestui an a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infracțional și proxenetism.

Cele 15 persoane trimise în jduecată sunt: Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Constantin Daniel, Șarlea Valentin Dan, Szobo Laszlo Daniel, Ungurean Dorin Vasile Florin, Dani Coloman, Monea Florin Benone, Fieraru Ștefania Luminița, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Pop Andreea Aurelia, Crăciun Corina, Stoksek Vilhelm și Lupean Laurențiu.

Autoritaritățile din Germania a calculat o amendă de câteva sute de mii de euro, pentru activitatea neimpozitată conform codului fiscal german de către fetele coordonate de gruparea Boitor. În momentul de față toate proprietățile imobiliare și mobile ale grupării Boitor sunt sechestrate.

Facem precizarea că această etapă procesuală nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție.

Acest articol a fost citit de: 3087 ori

Tiberiu Low, fostul şef al Poliţiei Blaj, împrumutat de proxenetul Cristian Boitor cu câteva mii de euro
2.6 (51.11%) 9 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.