Rămâi conectat

Actualitate

Suciu Nicolae, manager Spitalul Municipal Blaj: „Fiți alături de personalul medical, cu o vorbă de încurajare sau cu o donație”

Publicat

în

Suciu Iacob Nicolae, Managerul Spitalului Municipal Blaj, vorbește într-o postare pe pagina sa de facebook despre cum a primit vestea că Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat spital suport să trateze numai bolnavii infectati confirmați și cere oamenilor să fie alături de personalul medical cu o donație sau chiar cu o vorbă bună, pentru cei care sunt în linia întâi în lupta împotriva pandemiei.

„Când am zis să fiți alături de cei din linia întâi știu ce vorbesc.

Lucrez in Spitalul Municipal Blaj de la 1.06.2004 in functia de director financiar, apoi din 1.11.2017 manager. Prin anul 2004 cei care au avut tangență cu Spitalul Blaj știu că la spital trebuia să îți aduci medicamente, seringi, fesi, alimente, etc. Erau datorii neachitate enorme, facturi neplătite de 3 ani. Erau zile in care personalul aducea de acasă ce avea prin grădină să putem prepara mâncare la bolnavi.

Din august 2005 a venit la conducere d-l dr. Nemeți Mihai, iar pe mine m-a păstrat ca director financiar. Situatia a început să se schimbe. Încet, încet spitalul s-a ridicat.

Meritul este exclusiv al medicilor și al personalului medical. Acestia au tratat în acești ani (2004-2020) peste 130.000 de pacienți numai in regim de spitalizare continuă și de zi, au efectuat in ambulator peste 450.000 de consultații și au rezolvat in CPU peste 250.000 cazuri. Servicile respective au fost decontate de Casa de Asigurări Alba și cu banii obținuți s-au facut atâtea in spital in acesti ani.
Însă odată cu această pandemie nenorocită am înțeles cât de expus este personalul medical dacă interacționează cu atât de mulți pacienți.

Duminică în data de 21.03.2020 in jurul prânzului am fost anunțat de la DSP Alba că s-a schimbat strategia Ministerului Sănătății in lupta cu pandemia infectarii populației cu Covid-19 și Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat spital suport să trateze numai bolnavii infectati confirmați.Parcă a căzut cerul pe mine.

Nu am înțeles inițial această decizie, dar abordarea ministerului era că pentru pacienții cronici cu diverse afecțiuni(diabet, obezitate, hipertensiune,…) o infectare cu Covid-19 le-ar fi fatală.

De ce Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat să trateze pacienți infectati: este cel mai mare spital din Județul Alba, are singura secție de ATI din județ, are linie de gardă la ATI și este cel mai bine pus la punct spital din Județul Alba în afară de Spitalul Județean de Urgență Alba. Si trebuia ca în strategia Ministerului Sănătății spitalul desemnat suport sau tampon in tratarea pacienților infectati să nu fie spitalul județean.

Este foarte greu de transformat un spital general care a funcționat de zeci de ani după anumite proceduri și protocoale peste noapte într-un spital dedicat să trateze numai pacienți infectati COVID-19.

Lupta este contracronometru deoarece vedem ce se întâmpla în Italia, Spania țări care aveau un sistem sanitar mult mai bine pus la punct.

Dar vă asigur că după ce am înțeles că nu e altă cale decât să ne pregătim am început să o facem in forță. Aici o să revin cu detalii.

Deoarecere există pericolul de contaminare cu COVID-19 am luat decizia să nu expunem personalul peste 60 de ani și cei care au diverse afecțiuni. Personalul medical medici și asitente și personalul auxiliar lucrează în ture de 12 ore cu 24 liber timp de 14 zile, stau izolați 14 zile, sunt testați și dacă nu prezintă infecție se pot întoarce la familie. Cred că realizați ce sacrificiu fac să ne trateze pe oricare dintre noi daca ne infectam cu coronavirus.

Deci vă rog fiți alături de personalul medical cei care îi cunosc cu o vorbă de încurajare sau cu o donație.

Arătați că vă pasă.

Acum ei sunt cei din linia întâi !!!!”, a scris managerul Spitalului Municipal Blaj, Suciu Iacob Nicolae.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Publicitate
3 Comentarii

Un comentariu

  1. Stroia Sorin

    28.03.2020 la 16:38

    Domnule manager, câte costume de protecție complecte ați distribuit personalului din secții, asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare, medici, în vederea pregătirii corespunzătoare de îmbrăcare, dezbrăcare a echipamentului fără a se contamina?
    Ne pregătim dar cu ce și de când?
    Prezentați date concrete, nu lozinci!!!
    Să nu ne imbătăm cu apă rece!!!
    În plus, dacă se solicită ceva pertinent, ne răspundeți că v-ați săturat de gura noastră!!!
    Așa că să lăsăm lozincile, textele dictate și să găsim soluții! Noi, restul, o să fim linia întâi!!!
    Voi???

  2. Stroia Sorin

    28.03.2020 la 16:39

    Stați acasă?

  3. Popescu Nicolae

    31.03.2020 la 22:16

    Domnul manager candidează pentru vreo funcție….parca e in campanie electorală.
    Suntem sătui de vrajeli de doi bani, in calitate de contribuabil as dori să știu că din banii plătiți cu titlu de taxe și impozite se asigura cele necesare, nu din donații…
    Cât despre vorbe bune …. după ce ai interacționat anterior cu personalul medical al Spitalului, nu poți să exprime așa ceva….Să sperăm că nu ajungem pe mâna voastră impostorilor, semidocților și incapabililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Spitalul Municipal Blaj colectează de la populație deșeurile provenite din medicamente neutilizate

Publicat

în

Spitalul Municipal Blaj colectează de la populație deșeurile provenite din medicamente neutilizate și/sau expirate, în fiecare zi de miercuri, între orele 12:00 -14:00, conform instrucțiunii Ministerului Sănătății nr. 6226/2024.

Recipientele de colectare se găsesc la Poarta Spitalului Nou, strada Poet Andrei Mureșanu, Nr. 16.

Se colectează: medicamente cu termenul de valabilitate depășit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente care au recipientele deteriorate, medicamente retrase de pe piață.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice, vizitați de către preotul și credinciosii Parohiei Blaj I, în Duminica Floriilor

Publicat

în

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim a constituit un prilej de bucurie duhovnicească pentru beneficiarii ocrotiți la Căminul pentru persoane vârstnice din municipiul Blaj, aflat pe raza administrativă a parohiei Blaj I. La ceas de seară, după săvârșirea Deniei, am poposit, alături de grupul coral al parohiei Blaj I, în mijlocul celor care își duc traiul zi de zi la acest așezământ social.

La inițiativa doamnei preotese Mihaela Horvat (asistent social în cadrul centrului social), vârstnicii au cântat „La mulți ani” și au rostit alese urări de bine, cu ocazia zilei onomastice. În continuare, grupul coral al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, coordonat de doamna preoteasă Dorina Gînța, a interpretat un buchet de pricesne specifice acestei perioade a Postului Mare. La rândul lor, două bunicuțe au surprins în mod plăcut prin priceasna „Sub o salcie pletoasă”, amintindu-și de perioada frumoasă în care se aflau alături de toți cei dragi la casele lor și de clipele înălțătoare petrecute în parohiile din care provin.

În continuare, am oficiat un serviciu religios în care am rostit rugăciuni pentru sănătatea celor prezenți, vorbindu-le la final despre importanța Săptămânii Sfintelor Pătimiri și despre semnificația evenimentelor petrecute în urmă cu două mii de ani. Întreaga activitate s-a desfășurat în incinta așezământului, într-o atmosferă deosebită. La finalul vizitei, beneficiarii au primit daruri și produse tradiționale, majoritatea celor prezenți având lacrimi în ochi, fiind vizibili emoționați.

Pr. paroh Florin Octavian Gînța

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 28 de ani reținut de polițiștii din Blaj, după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, fără a avea permis

Publicat

în

Duminică,  28 aprilie 2024, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 28 de ani, din comuna Maglavit, județul Dolj, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Acesta a fost depistat, în seara zilei de 27 aprilie 2024, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea un autoturism, pe raza Municipiului Blaj, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânăr avea autorizația provizorie de circulație expirată.

În cursul zilei de azi, 29 aprilie 2024, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj