blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Spectacol, la sfârșit de campanie europeană: Volei Alba Blaj – Dinamo Moscova 1-3

Spectacol, la sfârșit de campanie europeană: Volei Alba Blaj – Dinamo Moscova 1-3

Publicat în 28.02.2017 la ora 21:09

Volei Alba Blaj a încheiat a doua prezenţă consecutivă în Champions League cu un eșec, scor 1-3 (21-25, 25-23, 16-25, 22-25), împotriva celei mai titrate formaţii pe care a avut-o adversar vreodată, Dinamo Moscova, campioana Rusiei.

Spectacol în ultimul meci în competiția supremă, cu formația din „Mica Romă” parte integrantă dintr-o pledoarie pentru volei, Volei Alba Blaj reușind la un moment dat să egaleze situația pe tabelă.

În condițiile date, prezența în competiția a reprezentat un prilej pentru a vedea la Sibiu jucătoare de talie mondială, gen Goncharova sau Shcherban, șansele de calificare fiind minime încă de la tragerea la sorți.

Cu ce s-a ales Blajul din această campanie europeană? Cu experiența jocurilor împotriva unor forțe ale voleiului european precum Dinamo Moscova sau Volero Zurich, dar mai ales cu unica victorie românească obținută în această ediție a competițiilor continentale.

Deja calificată în etapa superioară, Dinamo Moscova a repurtat a 6-a victorie din tot atâtea meciuri, iar Volei Alba Blaj a încheiat campania europeană pe poziția a 4-a, cu 3 puncte.

Primul set a fost extrem de disputat, cu reprezentanta României dând o replică ce a pus în dificultate „colosul” rus. Volei Alba Blaj a condus cu 11-7, însă Goncharova și-a arătat clasa și Dinamo a preluat conducerea până la al doilea time-out tehnic; 16-13. Blajul nu renunță, se apropie periculos pentru oponente, dar în cele din urmă moscovitele își dovedesc valoarea și se impun.

În setul secund, Blajul continuă să pună probleme, chiar dacă Dinamo a început mai bine. Fetele lui Zakoc, impulsionate de cei peste 1600 de spectatori au continuat să pună probleme, jucând în multe momente de la egal la egal cu celebrele adversare, Rebecka Lazic fiind inspirat introdusă în teren. Se ajunge la 18-19, 20-21 și chiar 23-23!  Până la urmă cursa de urmărire dă roade și Volei Alba Blaj reușește să fructifice prima minge de set. Câștigarea setului a fost întâmpinată cu urale de fani, bucuroși de relansarea disputei.

La fel de echilibrat s-a dovedit și debutul setului al treilea, în care iarăși Blajul a declasnșat cursa de urmărire și a reușit să se mențină în meci. Dinamo și-a luat apoi rolul de favorită în serios și s-a distanțat decisiv, ajungând la 23-16.

În ultimul set, formația din Moscova a condus, dar din nou Blajul nu a cedat fără luptă, fiind în permanență aproape până la primul time-out tehnic. Egalitatea a persistat până la 11-11, iar gazdele demonstrează că mai au resurse și trec în avantaj, scor 14-12 și 15-13.  Însă de la 16-14 pentru Blaj, Dinamo Moscova face trei puncte consecutive și se merge cap la cap, cu scurte perioade de dominare pentru fiecare tabără. După un „challenge”, formația blăjeană se apropie, egalează la 22, însă în cele din urmă, liderul invincibil al grupei a juns la două mingi de câștigarea setului și a meciului, închis de Goncharova

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Dubravka Djuric, Rebecka Lazic, Lisa Kramer; Ana Maria Berdilă, Ana Grbac.

Acest articol a fost citit de: 107 ori

Spectacol, la sfârșit de campanie europeană: Volei Alba Blaj – Dinamo Moscova 1-3
Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.