blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra produs la Jidvei a fost declarat la Bordeaux cel mai bun vin alb din lume

Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra produs la Jidvei a fost declarat la Bordeaux cel mai bun vin alb din lume

Publicat în 02.08.2014 la ora 14:00

Sauvignon-Blanc-NEC-PLUS-ULTRALa cea mai mare competiţie mondială a vinurilor „Concours Mondial – Sauvignon”, desfăşurată la Bordeaux, în Franţa, la care au participat companii din întreaga lume, vinul de Jidvei Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2013 a obţinut medalia de aur, fiind declarat cel mai bun vin din lume din acest soi, cel mai răspândit de pe mapamond.

Anul 2014 a adus mari satisfacţii patronilor, viticultorilor şi vinificatorilor din compania Jidvei. Primele succese au fost înregistrate în luna ianuarie la Hong Kong, unde vinurile din gama Mysterium, Roze Nec Plus Ultra şi Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra au fost răsplătite cu medalii de aur, iar cele de Chardonnay şi Gewurztraminer cu medalii de argint. A urmat marea competiţie de la Monaco, “Femmes et Vins du Monde“, unde vinurile din gama Mysterium, SB Nec Plus Ultra şi Roze Nec Plus Ultra au fost apreciate cu diplome şi medalii de bronz, iar cel de Traminer şi vinul spumant Mărgăritar Roze, cu argint.
La marea competiţie din martie „Challenge International du Vin”, Franţa, Bordeaux, vinul Roze Nec Plus Ultra a fost din nou pe podium cu o medalie de bronz. La sfârşitul lunii martie, la unul din cele mai mari competiţii mondiale  Vinitaly, de la Verona-Italia, vinul din gama Owne’s Choice Pinot Gris Maria, a fost distins cu un Grand Menzione.
La începutul acestei “mari săptămâni”, am primit una din cele mai plăcute veşti. La concursul “Concours Mondial du Sauvignon“, desfăşurat în perioada 11-12 aprilie 2014, la Bordeaux, Franţa, vinul SAUVIGNON BLANC NEC PLUS ULTRA, recolta 2013, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi a fost răsplătit cu diplomă şi medalia de aur. În inima viticulturii şi vinificaţiei mondiale, vinul românesc Jidvei s-a dovedit a fi cel mai complet, cel mai armonios, cel mai strălucitor şi cel mai catifelat.

Acest articol a fost citit de: 393 ori

Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra produs la Jidvei a fost declarat la Bordeaux cel mai bun vin alb din lume
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.