blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » S-a stabilit țintarul următoarei ediții a Diviziei A1: Volei Alba Blaj debutează acasă cu Știința Bacău

S-a stabilit țintarul următoarei ediții a Diviziei A1: Volei Alba Blaj debutează acasă cu Știința Bacău

Publicat în 07.06.2019 la ora 11:15

După cel mai bun an din istoria clubului, Volei Alba Blaj a aflat, astăzi, programul ediției 2019-2020 în Divizia A1, stagiune pe care o abordează din postura de deținătoare a eventului national.

Campionatul următor va avea la start 12 formații, după două sezoane în care numărul participantelor a fost redus, ediția anterioară fiind terminată de numai 8 echipe. Volei Alba Blaj a cucerit al 4-lea titlu și Cupa României, ajungând în a doua finală continentală consecutivă, Cupa CEV.

În continuare cu Darko Zakoc, antrenorul-trofeul, la timonă, Volei Alba Blaj debutează în Sala “Timotei Cipariu”, în prima etapă, programată în luna octombrie, cu Știința Bacău.

Derby-urile cu contracandidatele la trofeu, grupări clasate pe podium în sezonul anterior, se vor disputa în deplasare în prima parte a sezonului, cu CSM Târgoviște (etapa a doua) și CSM București (etapa a 6-a), turul cuprinzând șase jocuri interne și 5 deplasări.

În ediția viitoare au confirmat participarea 12 echipe, sistemul de desfășurare fiind același ca în precedentele trei ediții: prima fază, sezon regulat cu 22 de etape și faza a doua, în care locurile 1-6 și 7-12 vor juca între ele, în sistem tur-retur și în care echipele vor intra cu punctele acumulate la finalul sezonului regulat.

Noutățile la start se numesc CS Medgidia, Rapid București, FC Argeș Pitești și CSM Tg. Mureș, toate nou-promovate. În Cupa României, Volei Alba Blaj este calificată direct în sferturile de finală, unde va juca cu învingătoarea dintre CSU Belor Galați și CSM Târgu Mureș.

Dar iată programul campioanei:

Volei Alba Blaj – Știința Bacău (etapa 1), CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj (etapa a 2-a), Volei Alba Blaj – CS “U” NTT Cluj (etapa a 3-a), CSM Târgu Mureș – Volei Alba Blaj (etapa a 4-a), Volei Alba Blaj – CS Medgidia (etapa a 5-a), CSM București – Volei Alba Blaj (etapa a 6-a), Volei Alba Blaj – Rapid București (etapa a 7-a), FC Argeș Pitești – Volei Alba Blaj (etapa a 8-a), Volei Alba Blaj – Dinamo (etapa a 9-a), Volei Alba Blaj – CSM Lugoj (etapa a 10-a) – două meciuri consecutive pe teren propriu, CSU Belor Galați – Volei Alba Blaj (etapa a 11-a).

Acest articol a fost citit de: 57 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.