blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Prima victorie pentru campioană, în actuala ediție de Champions League: Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj 1-3

Prima victorie pentru campioană, în actuala ediție de Champions League: Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj 1-3

Publicat în 19.12.2019 la ora 22:53

Volei Alba Blaj a reușit prima victorie în actuala ediție a Champions League, după ce s-a impus în deplasare cu scorul de 3-1 (25-20, 25-16, 13-25, 25-18), cu Vasas Obuda Budapesta, meci contând pentru etapa a treia a Grupei D.

În ultimul meci european al anului formația din „Mica Romă” și-a atins scopul și a cucerit toate punctele în disputa din capitala Ungariei, victorie grație căreia a ajuns pe poziția a treia a grupei, cu 3 puncte.

Primele două seturi au fost controlate cu autoritate de vizitatoare, ce au condus în permanență, la avantaje considerabile, adjudecându-și parțialele fără emoții.

Rolurile s-au inversat în setul al treilea, echipa lui Darko Zakoc a avut o cădere, iar campioana Ungariei s-a distanțat la 11-3, 15-6, 19-8, reducând scorul și reintrând în meci! Lucrurile au reintrat în normal în setul al 4-lea, blăjencele și-au revenit după dușul rece și au preluat din nou ințiativa, îndreptându-se spre un succes așteptat și scontat, în prim plan aflându-se Ioana Baciu – cea mai bună jucătoare a meciului, cu 22 de puncte. Acest al 4-lea set a fost cel mai echilibrat, până la un punct, când de la 18-17 oaspetele au realizat șase puncte consecutive.

Cu două înfrângeri înregistrate în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi (1-3 la Nantes, 0-3 la Tg. Mureș cu Imoco Conegliano), echipa din “Mica Romă” era obligată să câștige și să cucerească toate punctele, chiar dacă șansele de accedere în sferturile de finală, obiectivul clubului, rămân de reduse după respectivele insuccese. Cu această partidă se încheie turul meciurilor din grupele Champions League, iar la începutul anului viitor Blajul mai evoluează în Italia și apoi are două partide pe teren propriu, în Sala “Transilvania” din Sibiu.

Programul următoarelor trei jocuri: Imoco Conegliano – Volei Alba Blaj (etapa a 4-a, în 22 ianuarie 2020); Volei Alba Blaj – Nantes (etapa a 5-a, în 5 februarie) și Volei Alba Blaj – Vasas Budapesta (etapa a 6-a), în 18 februarie.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg – Ioana Baciu, Nađa Ninković, Maja Aleksić, Bianka Buša, Sanja Gommans, Silvija Popovic (libero); au mai intrat Kirsten Knip, Aleksandra Cirović, Sanja Gamma. Antrenor Darko Zakoc.

Acest articol a fost citit de: 67 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.