blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Ploaia torențială cazută astăzi în zona Municipiului Blaj a făcut prăpăd la Tiur

Ploaia torențială cazută astăzi în zona Municipiului Blaj a făcut prăpăd la Tiur

Publicat în 22.06.2018 la ora 16:17

Ploaia torențială căzută, în această dupamiază, în zona Blajului a făcut prăpăd la Tiur unde mai multe curți au fost inundate și o mare parte din culturi au fost distruse, de torentele revărsate.

Atenţionarea hidrologică emisă la începutul acestei săptămâni, de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Cod Galben, pentru judeţul Alba, a fost prelungită până vineri seara, fiind vizat bazinul râului Mureş, dar şi al Târnavelor.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Sânpaul – amonte confluență cu râul Târnava, județele Mureș, Cluj și Alba.

Avertizarea este valabilă până la ora 22.00. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, se precizează îmtr-un comunicat inhga.ro.

Acest articol a fost citit de: 3488 ori

Ploaia torențială cazută astăzi în zona Municipiului Blaj a făcut prăpăd la Tiur
3.8 (75%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.