blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Peste 2.000.000 de lei de la MDRAP pentru finalizarea proiectului ”Rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Mihalț, județul Alba”

Peste 2.000.000 de lei de la MDRAP pentru finalizarea proiectului ”Rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Mihalț, județul Alba”

Publicat în 21.11.2015 la ora 11:00

canalizare-apaPotrivit Ordinului nr. 1102/02.11.2015, al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, județul Alba va primi sume importante, alocate în vederea finalizării obiectivelor de infrastructură, pentru programul de investiții aferent perioadei 2015-2018.

Documentul arată că, pentru rețeaua de canalizare și stație de epurare în localitatea Mihalț, va fi alocată suma de 2.053.794,53 de lei. Contactată luni, 16 noiembrie, administrația locală a comunei confirmă semnarea contractului de finanțare, lucrările aflându-se la un nivel de realizare de 50 la sută. Vă reamintim că în luna decembrie a anului trecut, în cadrul Proiectului ”Rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Mihalț, județul Alba”, s-a reușit achiziționarea stației de epurare, la montarea efectivă a căreia s-a trecut la începutul lunii septembrie. Lucrările la ceea ce reprezintă probabil cea mai de amploare investiție pe termen lung pentru mihălţeni, rețeaua de canalizare, au început la data de 15 octombrie 2014, contractul fiind adjudecat de INSTALATORUL SA Alba Iulia, pe o perioadă de 36 de luni. Potrivit primarului comunei, Flavius Breaz, valoarea totală a proiectului este de 7.485.613,42 lei, din care 7.210.769,18 lei contribuția bugetului de stat, iar 278.844,24 lei sunt suportați din bugetul local. Procedurile au demarat în luna martie a anului trecut, proiectul a fost acceptat în iulie, iar în octombrie contractul cu firma care se ocupă de lucrări era deja încheiat. Canalizarea urmează să deservească un număr de aproximativ 3.800 de locuitori și se desfășoară pe o lungime de 19.200 de metri. Deși înfăptuirea acestui proiect nu se face fără consum de timp și energie, administrația locală Mihalț a luptat pe toate fronturile, concomitent, în ideea de a schimba fața comunei și de a oferi noi condiții și posibilități locuitorilor acesteia. În această ordine de idei, pe măsura 322 a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor, a fost depus un proiect, încă din 2009, și care, iată, a fost declarat recent eligibil. Acesta prevede o rețea de canalizare și alimentare cu apă în satul Cistei, reabilitarea de străzi (care au mai rămas de reabilitat, majoritatea fiind deja modernizate prin eforturi proprii), montarea de rigole, achiziția unui buldoexcavator și construcția unei grădinițe în satul Mihalț. Zilele acestea se așteaptă semnarea contractului de finanțare, urmând ca apoi să se parcurgă restul pașilor, până la licitarea publică a lucrărilor. Anul 2016 se anunță așadar unul încărcat la capitolul lucrări edilitare și  investiții în comuna Mihalț.

D. M. S.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 45 ori

Peste 2.000.000 de lei de la MDRAP pentru finalizarea proiectului ”Rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Mihalț, județul Alba”
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.