blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Percheziții la hoții de combustibil din județul Mureș. Peste 60 de persoane duse la audieri

Percheziții la hoții de combustibil din județul Mureș. Peste 60 de persoane duse la audieri

Publicat în 12.11.2016 la ora 12:28

politia-perchezitiiLa această oră, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş și Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române efectuează 54 de percheziţii la locuinţele unor persoane fizice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat precum şi la sediul unei persoane juridice.

La data de 12 noiembrie 2016, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mureş, efectuează 54 de percheziţii (53 la locuinţele unor persoane fizice şi una la sediul unei regii autonome de stat cu profil de transport feroviar).

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2016, persoanele vizate ar fi sustras cantităţi mari de combustibil, în mod repetat, prin diferite dispozitive artizanale aplicate pe motorul locomotivelor pe care îşi desfăşurau activitatea.

O parte din combustibilul sustras era folosit în scop personal, iar o parte era comercializat sub preţul pieţei. Peste 60 de persoane vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La acţiune participă peste 125 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, care sunt sprijiniţi de poliţişti din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi „Sabin Motora”.

UPDATE: Peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic, 2 arme neletale şi 10.000 de lei au fost ridicaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, în urma celor 54 de percheziţii efectuate în această dimineaţă, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat.

 La data de 12 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi cei de la structurile teritoriale, sprijiniţi de cei de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, criminalişti, luptători de la acţiuni speciale şi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 54 de percheziţii (53 la locuinţele unor persoane fizice şi una la sediul unei regii autonome de stat cu profil de transport feroviar).

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, recipiente din plastic, furtunuri şi alte dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic fără banderole de marcaj emise de autorităţile române, 2 arme neletale şi 10.000 de lei, precum şi alte mijloace materiale de probă.

De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 arme neletale cu aer comprimat, care erau deţinute în mod ilegal şi în condiţii necorespunzătoare.

Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La acţiune au participat peste 125 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I”.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2016, persoanele vizate ar fi sustras cantităţi mari de combustibil, în mod repetat, prin diferite dispozitive artizanale aplicate pe motorul locomotivelor pe care îşi desfăşurau activitatea.

O parte din combustibilul sustras era folosit în scop personal, iar o parte era comercializat sub preţul pieţei.

Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mureş.

Acest articol a fost citit de: 63 ori

Percheziții la hoții de combustibil din județul Mureș. Peste 60 de persoane duse la audieri
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.