blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Ordin de protecție provizorie pentru o femeie din Blaj după ce a fost agresată de soțul ei. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie

Ordin de protecție provizorie pentru o femeie din Blaj după ce a fost agresată de soțul ei. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat în 29.01.2019 la ora 11:52

Ieri, 28 ianuarie, poliţiştii din Blaj au fost sesizaţi de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că a fost agresată de către soţul său.

Se pare că, în noaptea de 27/28 ianuarie, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, ar fi jignit-o pe femeie şi ar fi agresat-o, lovind-o cu o coadă de topor peste spate şi picioare.

Poliţiştii i-au făcut dosar penal pentru violenţă în familie şi au aplicat victimei formularul prevăzut de Ordinul 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști.

 În urma răspunsurilor primite a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, poliţiştii dispunând ca agresorul să nu se apropie de domiciliul victimei şi să păstreze o distanţă minimă de 10 de metri faţă de aceasta şi de 5 dintre copiii săi.

De la intrarea în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în judeţul Alba au fost emise 11 ordine de protecţie provizorii.  

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1223 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.