blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » O jucătoare de națională din Argentina a semnat cu Volei Alba Blaj

O jucătoare de națională din Argentina a semnat cu Volei Alba Blaj

Publicat în 30.12.2013 la ora 13:36

Florencia BusquetsFlorencia Busquets va juca începând din 2014 la Volei Alba-Blaj, internaţionala din Argentina semnând cu ocupanta locului secund în Divizia A1, ce a bifat astfel primul transfer din intersezon.

Nu este vorba de celebrul fotbalist Sergio Busquets (CF Barcelona), ci de Florencia Busquets, o voleibalistă de 24 de ani, componentă a naţionalei din Ţara Tangoului, al cărui nume coincide cu al galonatului jucător din Catalunia. Florencia are o înălţime de 190 cm şi evoluează pe postul de centru, aceasta fiind a doua jucătoare din Argentina, după Josefina Fernandez (primăvara anului 2013) ce poposeşte la Blaj. Busquets va concura pe post cu Valentina Rusu şi Roxana Ivanov.

• S-a renunţat la Lanner

În contrapartidă, clubul din Blaj s-a despărţit de o altă jucătoare din America de Sud, brazilianca Camilla Lanner (30 ani), adusă în vară, ce nu a impresionat în prima parte a sezonului. “Credem că am făcut o alegere insiprată. Avem referinţe bune despre potenţialul acestei nou jucătoare, care sperăm să aducă un plus valoric în efectivul nostru“, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu. Busquets, care are şi cetăţenia spaniolă, ajunge în această seară la Bucureşti, urmând să se alăture lotului blăjean, pentru o rapidă acomodare, primul meci din 2014 fiind în 18 ianuarie, derby-ul de acasă cu campioana Ştiinţa Bacău. Volei Alba-Blaj are în această perioadă 4 jucătoare convocate la echipele naţionale: Roxana Ivanov şi Adina Salaoru – la echipa României, Miroslava Kijakova (în premieră la Slovacia) şi Milagros Collar (pentru Spania), pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014. România va juca în 3-5 ianuarie 2014, la Ankara, cu Turcia, Cipru şi Ucraina.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 458 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.