blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Medicul Mihai Nemeţi a reușit o nouă premieră la Spitalul Municipal Blaj: Rezolvarea chirurgicală a unei tromboze acute de aortă abdominală

Medicul Mihai Nemeţi a reușit o nouă premieră la Spitalul Municipal Blaj: Rezolvarea chirurgicală a unei tromboze acute de aortă abdominală

Publicat în 15.01.2018 la ora 16:49

În cadrul Spitalului Municipal Blaj a fost înregistrată o nouă premieră la secţia de chirurgie vasculară. Este vorba de rezolvarea chirurgicală, de urgenţă, a unei tromboze acute de aortă abdominală la un pacient care risca să-şi piardă picioarele sau chiar decesul, în cazul în care nu se intervenea la timp. În acest sens, medicul specialist de chirurgie cardiovasculară Mihai Nemeţi a realizat operaţia de bypass aortobifemural cu material sintetic, intervenţia chirurgicală, care a durat aproximativ 5 ore, fiind un succes, pacientul fiind externat dupa 7 zile de la efectuarea acesteia.

Detalii despre operaţia realizată în premieră la Spitalul Municipal Blaj ne oferă medicul specialist de chirurgie cardiovasculară Mihai Nemeţi, director medical în cadrul spitalului blajean:

„În luna decembrie, la Spitalul Municipal Blaj a avut loc o nouă premieră chirurgicală, o urgenţă de chirurgie vasculară, o urgenţă majoră. Este vorba de o tromboză acută de aortă abdominală. Vasul principal, respectiv segmentul în care acesta s-a închis, era responsabil de viabilitatea membrelor inferioare. A fost o urgenţă care a fost rezolvată într-o perioadă de 12-24 ore, la un pacient în vârstă de 67 de ani, din judeţul Sibiu, care a venit gata investigat şi care avea dureri atroce de membre inferioare, care erau reci, de la nivelul tălpilor până la nivelul încheieturii şoldurilor, cu dureri care nu cedau la medicaţia pe care o folosim la analgezia curentă. Pacientul a ajuns seara, iar a doua zi, dimineaţa, după o pregătire pre-operatorie, anestezică, pe care o facem în mod curent, s-a intervenit chirurgical. Practic am dezobstruat aorta, s-a realizat un bypass aorto bifemural, cu material sintetic, prin care s-a redat circulaţia la nivelul membrelor inferioare, astfel salvându-se membrele inferioare de la amputaţie şi chiar de la alte complicaţii, care puteau conduce la decesul pacientului.

Cu o îngrijire post-operatorie pe care o facem în mod curent, ce presupune transferarea pacientului pentru 2-3 zile la secţia ATI, apoi încă vreo câteva zile la secţia de chirurgie cardiovasculară, cu externare la 7-8 zile de la momentul internării, pacientul a plecat acasă într-o stare stabilă, evoluţia fiind favorabilă pe tot parcursul internării, fără alte complicaţii, în curs de vindecare.

Vreau să mulţumesc, în primul rând, echipei de medici anestezişti, dr. Iulian Demian şi dr. Cezar Gorcea, medici tineri şi entuziasti, care ne ajută în soluţionarea cazurilor de acest gen, care asigură atât anestezia, cât şi terapia intensivă post-operatorie, foarte importantă. Pacienţii care beneficiază de genul acesta de operaţie trebuie să fie monitorizaţi, iar îngrijirea post-operatorie imediată este foarte importantă. Ne bucurăm şi de suportul asistentelor de la blocul operator, care participă şi care înţeleg fenomenul chirurgical, precum şi de sprijinul personalului de pe secţiile pe care pacienţii sunt spitalizaţi, cum ar fi ATI sau Chirurgie. Este un efort al tuturor, colectiv, prin care vedem că se soluţionează cazuri cu un grad de complexitate ridicat, cum a fost şi cel despre care vorbim acum. Astfel, putem primi şi rezolva cazuri destul de grave în domeniul chirurgiei cardio-vasculare. Ne bucurăm şi de aportul unui tânăr chirurg de la Cluj Napoca, specialist în chirurgie cardio-vasculară, dr. Raul Şandor, care ne ajută la cazurile de o complexitate ridicată.”

Secţia de chirurgie cardio-vasculară de la Spitalul Blaj nu deserveşte doar pacienţii din Blaj, ci se adresează tuturor locuitorilor din judeţ şi din zonă. Medicul Mihai Nemeţi spune că oricine se confruntă cu astfel de probleme medicale poate apela cu încredere la serviciile unităţii medicale din Blaj, care oferă din ce în ce mai multe servicii de complexitate medicală ridicată.

Nicu Goga

Acest articol a fost citit de: 2348 ori

Medicul Mihai Nemeţi a reușit o nouă premieră la Spitalul Municipal Blaj: Rezolvarea chirurgicală a unei tromboze acute de aortă abdominală
4 (80%) 3 votes

3 Comentarii la Medicul Mihai Nemeţi a reușit o nouă premieră la Spitalul Municipal Blaj: Rezolvarea chirurgicală a unei tromboze acute de aortă abdominală

 1. Alexandru Crinu Megiesan Răspunde

  15.01.2018 la 19:39

  SINCERE FELICITĂRI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE !

 2. Florica Radac Răspunde

  16.01.2018 la 8:02

  Felicitări și mult succes in continuare, de asemenea medici tineri avem nevoie care rămân în țara, pentru a rezolva asemenea oameni bolnavi, Bravo, toată stima și admirația pentru Dr.Mihai Nemeti.

 3. Camelia Răspunde

  17.01.2018 la 8:16

  Felicitări echipei pentru noua reușită. Este păcat totuși ca in acest frumos spital se întâmpla și lucruri mai puțin plăcute. Asistenți gay care oferă servicii sexuale unor bărbați in saloane alaturate celor care agonizează. Este inadmisibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.