blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Mâine, 27 mai 2017: Cardinalul Iuliu Hossu va fi comemorat la Blaj printr-o altfel de lecţie de istorie

Mâine, 27 mai 2017: Cardinalul Iuliu Hossu va fi comemorat la Blaj printr-o altfel de lecţie de istorie

Publicat în 26.05.2017 la ora 20:07

Mâine, 27 mai 2017, de la ora 21:00, o proiecție de arhivă și un dans pe verticală se vor îmbina pe clădirea Colegiului „I.M. Clain“, în spectacolul Blaj Vertical – Oameni ai Unirii, propus de Anca Berlogea împreună cu membrii Xtreme Project.

De la teroarea comunistă, înapoi la momentul fericit al Marii Uniri, va fi o călătorie în timp cu imagini unice ale Blajului și ale Unirii, interpretată prin dans pe verticală de Doru Mois și Alina Christiana. Doru Mois este un acrobat de excepție, fondatorul Xtreme Project și al asociației AcrobatiKa, cunoscut pentru spectacolele susținute în străinătate și în România, în festivaluri de anvergură din București, Sibiu și Alba Iulia. Anca Berlogea, regizor, a realizat mai multe proiecte de teatru și film dedicate memoriei rezistenței prin credință, prezentate în România, Franța, Spania, Belgia și Elveția. Evenimentul este dedicat memoriei cardinalului Iuliu Hossu, cel care a citit proclamația Unirii și a dus mai apoi la București documentul care consfințea unirea tuturor românilor, trecut la cele veșnice în 28 mai 1970.  Evenimentul este produs de Signis România în parteneriat cu Liceul teologic greco-catolic „Sfântul Vasile cel Mare“, Institutul teologic greco-catolic Blaj, Caritas Blaj, Arhiva Națională de Film, MaxMedia, Asociația Acrobatika, Colegiul „I.M.Clain“ și Primăria Blaj. Finanțator: Fundația Renovabis, Germania.

D.M.S.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 95 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.