blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Lucrurile se complică pentru echipa din „Mica Romă”: Volei Alba Blaj – CSM București 1-3

Lucrurile se complică pentru echipa din „Mica Romă”: Volei Alba Blaj – CSM București 1-3

Publicat în 31.03.2019 la ora 18:50

Volei Alba Blaj a pierdut astăzi, scor 1-3 (20-25, 25-27, 25-9, 15-25), derby-ul cu CSM București, în Sala “Timotei Cipariu” și lupta pentru titlu se complică teribil, în condițiile în care gruparea din capitală s-a apropiat la numai două puncte în ierarhie!

Avansul de 5 puncte și șansa de a tranșa soarta campionatului nu au fost suficiente pentru echipa lui Darko Zakoc, ce a pierdut toate punctele puse-n joc, suferind întâiul eșec stagional în fața rivalei, totodată prima înfrângere în fața fanilor ce au umplut sala.

Volei Alba Blaj a suferit în acest joc, neregăsindu-se decât în puține momente, titlul urmând să de decidă practic în București.

Meciul a fost unul intens, ca o adevărată finală pentru titlu. CSM București și-a jucat practic una dintre ultimele șanse și a condus cu 2-0 la seturi: 25-20 și 27-25 (după ce a anulat 4 mingi de set ale adversarelor), al treilea fiind câștigat categoric de formația din “Mica Romă”: 25-9

Blajul a început fără Ioana Baciu în formula de start (a intrat în finalul setului), dar și cu un 0-4 ce l-a obligat pe Darko Zakoc să apeleze la primul time-out. Însă CSM București s-a aflar în permanență la conducere, distanțându-se la 18-12, moment în care oponentele au avut o tresărire de orgoliu și au strâns scorul până la 19-17 și 19-21, însă soarta setului era pecetluită, fiind adjudecat de CSM București, cu 25-20, primul din acest campionat împotriav rivalei la titlu.

• Setul doi, pierdut de la 24-21!

Setul secund a fost altceva, un parțial mult mai echilibat, în care Blajul a condus cu 6-4 și 7-5, dar s-a mers cap la cap, cu egalități multiple și avantaje minime de fiecare parte, până la 21-21. Blajul a făcut 24-21, însă lupta nu a fost încheiată, trei mingi de set fiind anulate de gruparea din capitală, ce a egalat 24-24. Un final incendiar, pe muchie de cuțit, în care Blajul a avut 25-24, din nou la o minge de a egala situația, însă a pierdut următoarele trei puncte la rând și s-a făcut 0-2!!!

Al treilea parțial gazdele au ridicat nivelul, încercând să reintre în cărți, distanțându-se la 9-6 și 13-6. Blajul a controlat ostilitățile lângă fileu, dominând autoritar, parcurs ce a dus la un avantaj consistent, până la 25-9!

Blajul spera însă oponentele au trecut la timonă și de la 8-9 totul s-a transformat într-o cursă netulburată spre victorie a CSM-uli ce a zburdat de la 15-11 la 23-13, atingându-și scopul

În urmă cu două săptămâni, formația condusă de Darko Zakoc a câștigat în minimum de seturi, tot pe propriul teren, împotriva contracandidatei la titlu, motiv pentru care CSM București își joacă duminică una dintre ultimele șanse la cel mai important trofeu intern. De atunci, Volei Alba Blaj a susținut finala Cupei CEV, în dublă manșă, cu Busto Arsizio, dar a pierdut ambele dueluri europene (0-3 la Sibiu, 1-3, marți, în Italia), rămânând doar cu performanța disputării a două finale continentale consecutive.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova  – Nađa Ninković, Sonja Newcombe, Ana Lazarević, Katerina Zhidkova, Nneka Onyejekwe/ cpt  – Marina Vujović (libero); au mai intrat Maja Aleksic, Mariya Karakasheva, Ioana Baciu, Viktoriya Delros (libero), Ramona Rus; Aleksandra Cirovic, Sorina Miclăuș, . Antrenor Darko Zakoc.

Acest articol a fost citit de: 185 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.