blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » În primul meci din semifinalele campionatului Volei Alba Blaj s-a impus în fața celor de la Ştiinţa Bacău cu 3-0

În primul meci din semifinalele campionatului Volei Alba Blaj s-a impus în fața celor de la Ştiinţa Bacău cu 3-0

Publicat în 26.03.2016 la ora 22:51

volei-alba-blaj-stiinta-bacau-mar-2016-meci-unuCampioana „en-titre” a României, Volei Alba Blaj a câştigat primul meci din Sala „Timotei Cipariu”, cu Ştiinţa Bacău, scor 3-0 (25-19, 25-23, 25-21), contând pentru semifinalele Diviziei A1.

Replică dârză a trupei din Moldova, ce a cedat cu greu, însă „Invincibila armada” a dovedit iar că merită să fie considerată principala favorită la titlu. În duelul ultimelor două campioane la volei feminin, Volei Alba Blaj s-a impus în 80 de minute de joc și minimum de seturi.

Echipa din „Mica Romă” a început lansat semifinalele, conduce cu 1-0, iar mâine, tot în Sala „Timotei Cipariu” dispută al doilea meci.

• Început în trombă

Într-o sală arhiplină și într-o atmosferă de mare meci, campioana a început în trombă și a condus ostilitățile în primul set. Bacăul nu a lăsat garda jos, deși a fost condusă în permanență și s-a apropiat periculos la 12-10 și mai ales 20-19, când Zakoc a solicitat un time-out ce s-a dovedit decisiv

• Pe muchie de cuțit în setul secund

Al doilea set moldovencele au fost mai prezente în joc și au condus, la diferențe minime, până la primul time-out tehnic, când Blajul s-a instalat la timonă. De la 8-7 campioana s-a distanțat la 10-7, dar a venit replica Științei ce a preluat conducerea cu 12-11, moment în care Zakoc iar a solicitat time-out. Știința se agață de oponente și la al doilea time-out tehnic conduce cu 16-15. Tot Bacăul a fost mai prezentă în joc, punând în dificultate formația din Blaj, Știința ajungând la 23-21, dar dramatismul s-a păstrat și s-a ajuns la 23-23. Cu Vesovic în zi mare, Blajul are o revenire extraordinară și de de la 21-23 câștigă un set muncit cu 25-23

• Al treilea, autoritar

Bacăul, după ce a pierdut printre  degete setul secund a început tare și în al treilea. Fetele lui Grapă au condus cu 3-0, dar iarăși s-au lovit de o întoacere de rezultat, pe serviciul Adinei Salaoru ajungându-se la 8-4. Vizitatoarele erau copleșite și scorul a curs până la 13-5, Blajul regăsindu-și ritmul imperial. Bacăul încearcă să reintre în meci, dar campioanele se mențin la conducere, al doilea time-out regăsindu-le la 16-11. Și până la finalul partidei, Blajul a dominat confruntarea, deși oaspetele s-au apropiat la 23-18, forțându-l iar pe Zakoc să regleze mecanismul cu un time-out, ajungându-se la 23-20. Denisa Rogojinaru a anulat prima minge de meci,dar nu a fost suficient.

Semifinalele se vor disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri şi vor avea loc în zilele de 26 şi 27 martie (meciurile 1 şi 2), 2 şi 3 aprilie (meciul 3 şi, numai dacă este nevoie, meciul 4) şi 6 aprilie (eventualul meci decisiv).

Au evoluat: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Ioana Nemțanu,  Dubravka Djuric, Adina Salaoru și Marina Vujovic (libero);  Jelena Alajbeg; Vali Rusu,  Anamaria Berdilă,  Denisa Viloiu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Leticia Boscacci,)

Știința Bacău: Baciu, Rogojinaru, Cazacu, Lupu, Moisa, Gavrilescu, Albu; Lurena Ciocian, Irina Radu, Crina Bălțatu, Zarkova, Manu.

Acest articol a fost citit de: 51 ori

În primul meci din semifinalele campionatului Volei Alba Blaj s-a impus în fața celor de la Ştiinţa Bacău cu 3-0
Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *