blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » În prima rundă a fazei secunde din Divizia A1: Volei Alba Blaj – Agroland Timișoara 3-1

În prima rundă a fazei secunde din Divizia A1: Volei Alba Blaj – Agroland Timișoara 3-1

Publicat în 03.03.2018 la ora 21:55

Revenită în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj a învins, astăzi, pe Agroland Timișoara, scor 3-1 (25-20, 25-15, 25-27, 25-7), în prima etapă a fazei secunde a Diviziei A1 de volei feminin.

Cele două formații s-au duelat și în urmă cu o săptămână, în ultima rundă a sezonului regulat, meci încheiat cu victoria Blajului în minimum de seturi.

Echipa din „Mica Romă” trăiește momente senzaționale prin calificarea între cele mai bune 6 echipe din Europa și organizarea Final Four-ului Champions League, o postură onorantă, în perioada 5-6 mai, la București.

Tripla campioană a controlat cu autoritate primele două seturi, fără să forţeze. Diferenţa de valoare a fost evidentă în startul setului secund, când amfitrioanele au condus la diferenţe nete (6-0, 8-1, 16-5, 19-7). În al treilea set, trupa lui Zakoc s-a relaxat iar nou-promovata a stat aproape, la al doilea time-out tehnic scorul fiind strâns 16-14, ulterior mergându-se cap la cap până la 23-23. Ba mai mult oaspetele au avut două mingi de set, anulate de Cleger şi Salaoru, dar au adjudecat-o pe a treia, reuşind să câştige setul al treilea. Enervate de această rezistenţă întâmpinată, Cleger şi compania au administrat o corecţie pentru adversare în setul al treilea, cel mai scurt al jocului, doar 18 minute, din totalul celor 99.

În această stagiune, exceptând CSM Bucureşti, ce a învins cu 3-0 la Blaj, doar CSM Tîrgovişte a mai cucerit un set în fieful deţinătoarei titlului.

A fost o repetiție utilă pentru tripla campioană a României, înaintea derby-ului de foc cu CSM București, liderul stagiunii, ce are șase puncte avans, programat vineri, 9 martie, de la 19.30 (direct pe Digi Sport), meci cu o însemnătate aparte în economia luptei pentru titlu.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Slavina Koleva – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Ramona Rus, Aleksandra Crncevic, Lena Moellers; Lynda Morales, Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

FOTO: Nicu GOGA

 

Acest articol a fost citit de: 79 ori

În prima rundă a fazei secunde din Divizia A1: Volei Alba Blaj – Agroland Timișoara 3-1
Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.