blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Din Județ » În cazul intervențiilor de lungă durată, județul Alba va avea opt baze operaționale pentru situații de urgență

În cazul intervențiilor de lungă durată, județul Alba va avea opt baze operaționale pentru situații de urgență

Publicat în 04.11.2015 la ora 12:00

comandament urgentaInspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Alba (ISU) a stabilit 8 locații unde vor putea fi amenajate baze operaționale pentru situații de urgență în cazul intervențiilor de lungă durată, acestea fiind prezentate ieri, 29 octombrie 2015, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din cadrul Instituției Prefectului Alba condusă de prefectul Gheorghe Feneşer.

Potrivit inspectorului-șef al ISU Alba, col. Dorel Sofica, aceste baze vor asigura suport pentru echipele de intervenție la intervențiile de lungă durată, suport logistic în apropierea locului evenimentului, coordonarea și asumarea misiunilor echipelor naționale și internaționale, în funcție de capabilitățile avute la dispoziție și suport logistic pentru echipele internaționale care acționează pe teritoriul național. Pentru coordonarea și planificarea eficientă a misiunilor de gestionare a situațiilor de urgență, aceste baze se amenajează, de regulă, la distanțe de maxim 15 – 20 km de zona afectată, astfel încât să asigure protecția membrilor echipelor de intervenții. Cele 8 baze operaționale sunt: Stadionul Cetate Alba Iulia – terenul 2 și vestiarele, Stadionul Olimpia și cartodromul din Aiud, Stadionul Târnavele Blaj, terenul de fotbal din Cugir, Stadionul Minaur Zlatna, terenul de fotbal și spațiile Pichetului de Pompieri Câmpeni, terenul viran din zona fostei întreprinderi miniere din Baia de Arieș și un teren viran din comuna Arieșeni. Aceste locații asigură în cea mai mare măsură cerințele prevăzute de Instrucțiunile de organizare și funcționare a bazelor operaționale pentru situații de urgență. Este vorba despre condiții de cazare, cu respectarea normelor profilactice de igienă alimentară, aprovizionare cu apă potabilă, hrănire și asistență medicală și sanitar-veterinară, mijloace de comunicații, precum și pentru desfășurarea altor activități, în funcție de specificul intervenției operative desfășurate pentru restabilirea stării de normalitate. În cazul apariției unei situații de urgență, hotărârea de instalare a bazei de operații se aprobă de CJSU, la propunerea inspectorului-șef al ISU Alba și va cuprinde, de regulă, date privind locul de instalare, data și ora intrării în funcțiune, itinerarii de deplasare și succesiunea activităților, organizarea conducerii, cooperării și asigurarea logistică, asigurarea pazei și protecției membrilor echipelor de intervenție, dacă este cazul numărul echipelor care sunt așteptate, data și ora sosirii, nominalizarea comandantului bazei de operații și alte date utile. La nivel național, decizia este luată de inspectorul general al IGSU, cu informarea operativă a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Robert GHERGU

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 72 ori

În cazul intervențiilor de lungă durată, județul Alba va avea opt baze operaționale pentru situații de urgență
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.