Rămâi conectat

Administrație

Gheorghe Rotar: „Toate persoanele angajate temporar la Spitalul Municipal Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, au fost angajate definitiv”

Publicat

în

Primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, a aunțat că toate persoanele angajate temporar la Spitalul Municipal Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, au fost angajate definitiv, după ce au promovat examenul pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată.

„Toate persoanele angajate temporar,  fără concurs, la Spitalul Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, au fost angajate definitiv, după ce au promovat examenul pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată.

Este vorba despre 47 de persoane – medici, asistenți medicali și personal auxiliar sanitar (îngrijitoare de curățenie) – care au fost repartizate în următoarele secții sau compartimente:

– 4 medici: Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, Cardiologie și ATI;

– 26 asistenți medicali: Cabinet ORL (1), Cardiologie (2), Chirurgie generală (1), Pneumologie (1), Urologie (1), Chirurgie vasculară (1), Oftalmologie (1), Neonatologie (2), Compartiment ORL (1), Farmacie (1), –

– Laborator Radiologie (4), ATI (1), Boli Infecțioase (1), Neurologie (1), Obstetrică-Ginecologie (1), Pediatrie (1), Statistică (2), Spitalizare de zi (3);

– 17 persoane reprezentând personal auxiliar sanitar (îngrijitoare de curățenie): Boli Infecțioase (1), Chirurgie generală (2), Bloc operator (1), Pediatrie (3), Medicină internă (2), Obstetrică-Ginecologie (3), CPU (1), Spălătorie (1), Garderobă (1), Bloc alimentar (2).

Examenele au fost organizate conform Regulamentului de concurs, aprobat de Spitalul Blaj în baza Ordinului Ministrului Sănătății.

Alți 2 medici își vor începe activitatea la Spitalul Municipal Blaj (Secția Pediatrie și Dispensar TBC), după ce au promovat, în această lună, concursul organizat pentru ocuparea celor două posturi, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 869 /2015.

Așa cum am mai spus în diverse ocazii, la Blaj nu s-a pus niciodată problema renunțării la personalul angajat temporar la Spitalul Municipal, deoarece ocuparea posturilor s-a făcut în limita posturilor vacante.

Pe lângă investițiile în infrastructura de sănătate, în creșterea calității condițiilor hoteliere din spital, dar și în aparatura medicală de înaltă tehnologie, preocuparea noastră este și aceea de a asigura un act medical de calitate, în beneficiul pacienților internați aici. Vom acorda atenție sporită acestui domeniu, prin selectarea de personal medical calificat și sunt convins că nu va trece mult timp până când blăjenii vor avea la dispoziție toată gama de servicii medicale, la standarde europene, conform aspirațiilor și pretențiilor orașului nostru”, a scris Gheorge Rotar, primarul Municipiului Blaj, pe pagina personală de facebook.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Administrație

Parc fotovoltaic la Blaj: 1.532 de panouri vor fi amplasate pe strada Gheorghe Barițiu, în zona fabricii IAMU

Publicat

în

Cererea de finanțare a proiectului „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj” a fost depusă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Am depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, o cerere de finanțare pentru proiectul „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Prin proiect se propune realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 995,8 kWp, format dintr-un număr indicativ de 1.532 de panouri solare cu puterea electrică de vârf de 650 W, capacitatea instalată fiind corelată cu cu consumul propriu al solicitantului. În această configurație, parcul produce aproximativ 1,213,77 MWh anual, ceea ce duce la reducerea emisiilor cu gaze cu efect de seră (GES) cu 1.048,83 tone/an.
Parcul fotovoltaic va fi realizat pe un teren situat în strada Gheorghe Barițiu, zona fabricii IAMU, în suprafață totală de 34.500 mp.
 Prin implementarea acestui proiect, ne propunem:
– implementarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu putere instalată de 995,8 kWp;
– obținerea unei potențiale economii anuale de energie de 1.213,07 MWh/an;
– reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 1.048,83 tone/an, ca urmare a implementării CEF, contribuind la ținta Uniunii Europene de a reduce amprenta de carbon a orașelor.
Valoarea totală a cererii de finanțare este de 6,5 milioane lei, din care 4,6 milioane lei valoare totală eligibilă și 1,9 milioane lei contribuție proprie de la bugetul local.
Realizarea unui parc fotovoltaic la Blaj, într-un un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă, face parte din strategia noastră privind construirea unui oraș european verde, alături de celelalte proiecte de mobilitate, transport ecologic, extinderea permanentă a spațiilor verzi, etc”, a scris pe pagina personală de facebook primarul Gheorghe Valentin Rotar.
 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Noul Pod al Minciunilor din Blaj, aproape de finalizare

Publicat

în

În cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie 2022, au fost efectuate marcajele rutiere în zona Podului Minciunilor.

Primăria Blaj va anunța, la începutul săptămânii viitoare, data de la care va fi permisă circulația rutieră și pietonală pe noul pod.

Conform declarațiilor primarului municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, din data de 28 martie 2022, zi în care au început lucrările de reabilitare și modernizare a Podului Minciunilor, pe pod se va putea circula începând cu data de 1 decembrie, adică peste o săptămână.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Administrație

Primăria Blaj reia tradiția organizării „Revelionului Pensionarilor”

Publicat

în

După trei de pauză, impusă de autoritățile sanitare naționale din cauza pandemiei de COVID-19, Primăria Blaj reia tradiția organizării „Revelionului Pensionarilor”.

Pensionarii din Blaj care doresc să participe la ediția din acest an a „Revelionul Pensionarilor” se pot înscrie până în data de 20 decembrie 2022. „Revelionul Pensionarilor” 2023 va avea loc la Căminul Cultural din Tiur.

Taxa de participare este de 75 de lei, iar pensionarii care doresc să participe la eveniment se pot înscrie la Secretariatul Primarului, camera 1, la etaj, până la data de 20 decembrie 2022. Informaţii suplimentare la telefonul 0258-710.110.

Actele necesare pentru înscrierea la „Revelionul Pensionarilor” 2023 sunt cartea de identitate şi cuponul de pensie. În cazul în care, într-o familie, unul dintre soţi nu este încă pensionar, acesta va achita suma de 150 de lei pentru meniul de Revelion.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj