Rămâi conectat

Sport

Duminică, 16 iunie 2024: ACSM Codlea – CIL Blaj, în prima manșă a barajului de promovare în Liga 3

Publicat

în

ACSM Codlea (Brașov) și CIL Blaj (Alba) se înfruntă duminică, la ora 18.00, în prima manșă a barajului de promovare în Liga 3, returul fiind prevăzut peste o săptămână în „Mica Romă”.

Comparativ cu precedentele două sezoane, când CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos și-au adjudecat fără emoții dublele cu reprezentantele județului Covasna, de data aceasta CIL Blaj are parte de un adversar de cu totul alt calibru. După 3 ani, ACSM Codlea a devenit din nou campioană, în 2021 pierzând barajul cu Concordia Chiajna 2, iar CIL Blaj este în fața unui nou baraj după 22 de ani!

„Ne așteaptă două meciuri foarte importante și grele cu cei de la Codlea, o echipă foarte bună pentru acest nivel, dar am mare încredere în grupul echipei mele cât și în valoarea lor, nu degeaba au avut acest parcurs senzațional! Trebuie să gestionăm foarte bine faptul că sunt două manșe, și cred că ne avantajează faptul că returul va fi la noi acasă unde nu am pierdut nici un punct, și probabil în fata unui număr mare de spectatori! Ne gândim momentan la primul meci, până la ora jocului băieții vor avea toate informațiile și suntem încrezători într-un rezultat favorabil!. Am trecut prin multe baraje ca jucător, la Liga 1 sau Liga 2, nu am pierdut niciunul. Îmi plac aceste meciuri decisive în care trebuie să suporți presiunea”, a spus Daniel Tătar, antrenorul care și-a început cariera de „principal” în vara trecută, implicându-se în proiectul din orașul natal.

Acesta are sub comandă doi gemeni (Cristian și Cosmin Ioo), dar și pe tatăl (Alin) și fiul (Fabio Cioancă).

ACSM Codlea a devenit campioană în ultima rundă, cu un golaveraj impresionant, 134-19. În retur nu a pierdut niciun meci, nu a primit gol pe teren propriu și are o singură remiză (2-2, în deplasare cu Aripile Brașov), din cele 14 partide. A suferit un singur eșec, 1-3 acasă cu Inter Cristian (runda a doua, în august 2023) și în prima parte a campionatului a mai înregistrat două egaluri!

„Avem un advesar puternic, Brașovul reprezintă un județ cu potențial fotbalistic. Ne dorim enorm să promovăm, să ne bucurăm, dar pentru aceasta e nevoie de concentrare, iar jucătorii să reușească în acest baraj să facă «meciurile vieții», așa cum se spune. Am încredere că Daniel Tătar poate să ducă Blajul acolo unde ne e locul, să revenim pe harta fotbalului românesc”, a declarat președintele Augustin Damian.

Interes uriaș în rândul fanilor blăjenii, primăria municipiului asigurând transportul, cu plecarea la ora 13.30, în ziua meciului, estimându-se deplasarea a peste 100 de suporteri.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Sport

Denisa Komives (CSȘ Blaj), medaliată cu aur la Campionatele Naționale de Atletism Under 16

Publicat

în

Denisa Maria Komiveș (CSȘ Blaj) a cucerit medalia de aur la Campionatele Naționale de atletism Under 16, în proba de 1500 metri, cu Personal Best (PB).

Eleva antrenoarei Cristina Man a terminat pe prima poziție, fiind urmată de Ștefania Guzumas (LPS Vaslui) – 4.50.54 și Ana Fitu (Athletics Timișoara) – cu 4:59.74. Mâine, talentata atletă va concura și în proba de 800 metri.

Denisa are 14 ani și se anunță o reală speranță a atletismului autohton, recent câștigând două medalii de argint la Campionatele Naționale Under 18, tot la București.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj), medaliat cu bonz la Campionatele Balcanice U18

Publicat

în

Rezultat notabil pentru atletul George Cozma (CSȘ Blaj), care a cucerit medalia de bronz în cadrul Campionatelor Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), în proba de 800 de metri, prima sa distincție într-o competiție internațională.

„Este ultimul concurs înaintea Campionatelor Europene Under 18. Deși era cotat cu a patra performanță, George a demonstrat că este un luptător și a reușit să urce pe podium. Această medalie ne confirmă că pregătirea este bună și ne îndreptățește să sperăm la o comportare cât mai bună la Campionatele Europene de peste două săptămâni”, a declarat antrenoarea Cristina Man (CSȘ Blaj/ AC „Mica Romă” Blaj), vicepreședintele Federației Română de Atletism.

David George Cozma (CSȘ Blaj) a urcat pe ultima treaptă a podiumului cu rezultatul 1:55.37, fiind depășit de Benjamin Lakoseljac (1:52.51) și Ziga Brinjevec (1:54.65), ambii din Slovenia, proba având 13 competitori la start.

Pentru George Cozma urmează Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie 2024, în Slovacia, la Banska Bystrica, cea mai importantă competiție a anului pentru elevul Cristinei Man.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Buget de 200.000 de euro pentru CIL Blaj, la revenirea în Liga a 3-a

Publicat

în

CIL Blaj a promovat în Liga 3 în urma barajului cu ACSM Codlea (2-1 și 1-1), iar „Mica Romă” are din nou reprezentantă în eșalonul terț după 16 ani. Principala preocupare în această perioadă este legată de asigurarea bugetului, cifrat la aproximativ 200.000 de euro pentru stagiunea ce urmează.

„Trebuie să vedem de buget, acesta este cel mai important aspect. Am avut alături Primăria muncipiului Blaj, dar și o serie de sponsori și există garanții că ne vor sprijini și în eșalonul superior”, a punctat antrenorul Daniel Tătar.

Acesta, aflat la primul său mandat ca antrenor principal, a realizat o performanță extraordinară prin accederea pe a treia scenă, sub comada sa CIL având un parcurs de poveste (niciun eșec în Liga 4 și la baraj, doar 3 remize în cele 32 de confruntări). Clubul blăjean are de rezolvat și problema antrenorului Daniel Tătar, acesta așteptând din partea FRF o derogare de un an, în caz contrar în acte urmând să figureze un antrenor posesor al Licenței A.

Nou-promovata va începe antrenamentele în 22 iulie, după o lună de pauză, firească ținând cont că dubla de baraj a avut loc în 16 și 23 iunie. Deocamdată este prematur să discutăm despre achiziții, dar este clar că se dorește întărirea efectivului. Pe lângă albaiulianul Călin Cristea (CSM Unirea Alba Iulia), alte două nume sunt Sebastian Maghiari și Dan Șerban, jucători din zona Blajului care ultima dată au activat la ACSM Mediaș, viitoarea colegă de serie.

„Sunt tatonări, vrem să ne întărim, să aducem 2-3 jucători cu experiență”, a mai punctat Daniel Tătar.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj