blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Gheorghe Rotar: „Ne vom bate cu CSM Târgovişte la titlu, şansele sunt egale!”

Gheorghe Rotar: „Ne vom bate cu CSM Târgovişte la titlu, şansele sunt egale!”

Publicat în 19.02.2016 la ora 17:56

Gheorghe-Rotar-sala-polivalentaVoleiul a devenit religie în „Mica Romă” iar un club înfiinţat în urmă cu doar 5 ani, Volei Alba Blaj, a devenit port-stindardul perfomanţelor sportive ale județului Alba.

Dacă anul trecut obţinerea titlului, o premieră istorică pentru judeţ, a fost o imensă surpriză şi o depăşire a dezideratului anunţat, acum campioana României Volei Alba Blaj are drept obiectiv ferm câştigarea campionatului intern la volei feminin. Şi se prefigurează o încleştare dură şi o reeditare a finalei din 2015, dacă se vor respecta calculele hârtiei, contra formaţiei de lângă Turnul Chindiei, întărită serios în această iarnă.

• ”Voleiul, o emblemă şi o carte de vizită a urbei”

Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj este artizanul acestei poveşti de senzaţie, prin implicarea autorităţilor locale, alături de Consiliul Judeţean Alba în apariţia şi evoluţia acestei echipe ce a ajuns să domine voleiul românesc. „Volei Alba Blaj este o emblemă pentru Blaj, o carte de vizită foarte bună şi nu doar pentru un micuţ municipiu, cât şi pentru judeţul Alba”, a declarat edilul Blajului. Dacă anul trecut a cucerit trofeul intern, având al 4-lea buget ca şi valoare în România, în noua ediţie pretenţiile dar şi cheltuielile fireşti au crescut. Debutul în întrecerea supremă, Champions League s-a materializat prin rezultate apreciabile, o clasare pe locul al treilea în grupă şi prezenţa în Challenge Round-ul Cupei CEV, unde, din păcate a pierdut 0-3 în manşa tur cu Schweriner, vicecampioana Germaniei.

• ”De un deceniu nu s-a întâmplat aşa ceva în România…”

Pericolul numărul unu la coroana internă se anunţă CSM Târgovişte, vicecampioana de anul trecut, cu un buget de 750.000 de euro şi o întărire substanţială a băncii tehnice şi a efectivului. Zoran Terzic (ultima dată la Omichka Omsk, Rusia) este considerat unul dintre cei mai mari specialiști din voleiul european și de-a lungul carierei sale a mai condus formații din România precum Metal Galati, Medicina Tg. Mureş şi Dinamo Bucureşti. Acesta este actualul selecționer al primei reprezentative a Serbiei, medaliată cu bronz la Europene și fostă campioană a Europei. Alături de el au mai ajuns la Târgoviște secundul Zeljko Bulatovic şi sârboaicele Suzana Cebic (libero, din China, de la Beijing Baw), Bianka Busa (extremă) și Marta Drpa (universal) – ambele din Italia, de la .Obiettivo Risarcimento Vicenza, nume grele. “Noi avem o echipă foarte bună pentru România şi un mod normal ar trebui să devenim iarăşi campioni, însă confruntarea pentru titlu se anunţă foarte echilibrată, iar şansele sunt egale, 50-50”, a mai menţionat Rotar. În sezonul regulat, Volei Alba Blaj a defilat, având 16 victorii din tot atâtea meciuri şi 47 de puncte din 48 posibile. În 5 martie este, în Sala “Timotei Cipariu”, înfruntarea titanilor, derby-ul adevărului cu CSM Târgovişte. “Am mai discutat cu cunoscători ai voleiului feminin, care mi-au spus că în ultimii 10 ani în România nu s-a întâmplat asemenea fenomen precum la Târgovişte în pauza competiţională, CSM-ul întărindu-se extrem de mult şi ridicând ştacheta”, a comentat Rotar.

• ”Zakoc este un antrenor excepţional”

În stagiunea 2015-2016, Volei Alba Blaj are drept obiectiv realizarea eventului intern, preconizându-se un duel al orgoliilor “Mica Romă” versus “Turnul Chindiei”, combatante conduse de antrenori sârbi. “Ştim că ne aşteaptă o adevărată bătălie, dar ne dorim să realizăm eventul. CSM Târgovişte este principala pretendentă la trofee, însă sunt optimist, având un antrenor excepţional, pe Darko Zakoc”, a încheiat Rotar. Aşadar, se anunţă o mare rivalitate, al cărui răspuns în vom afla în aprilie…

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 75 ori

Gheorghe Rotar: „Ne vom bate cu CSM Târgovişte la titlu, şansele sunt egale!”
3 (60%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *