blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Eşec în primul meci din Champions League, dar prestaţie lăudabilă a campioanei: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj 3-1

Eşec în primul meci din Champions League, dar prestaţie lăudabilă a campioanei: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj 3-1

Publicat în 14.12.2016 la ora 20:40

Volei Alba Blaj a pierdut, la Moscova, întâiul joc disputat în Grupa B a Champions League, scor 1-3 (25-23, 19-25, 21-25, 14-25) cu Dinamo, campioana Rusiei, după ce a condus cu 1-0 la seturi, dar echipa din „Mica Romă” a lăsat o impresie deosebită în meciul de debut în a doua stagiune din Liga Campionilor, ţinând cont de diferenţa de valoare dintre oponente.

Volei Alba Blaj a avut o prestaţie lăudabilă în „Sports Palace Druzhba” din Moscova, în faţa a 2000 de spectatori, luptându-se de la egal la egal, în primele trei seturi, cu un colos al voleiului european. Iar dacă în sezonul precedent din Champions League, Dinamo Moscova s-a impus în minimum de seturi, acest al treilea joc direct s-a dovedit cel mai dificil pentru campioana Rusiei şi asta din pricina evoluţiei remarcabile a formaţiei din „Mica Romă”.

• Start excelent

Blajul a intrat excelent în partidă, punând reale probleme valoroasei oponente. Campioana României s-a aflat mereu la conducere, prefigurându-se un set ce se îndreaptă spre un deznodământ greu de anticipat. La ambele time-out-uri tehnice, Volei Alba Blaj a condus 8-7 şi 16-15, ba mai mult echipa din „Mica Romă”, cu Nneka Onyejekwe în zi extraordinară, s-a şi distanţat, ajungându-se la 22-17 şi apoi într-o situaţie ce părea imposibilă, două mingi de set în dreptul Blajului, dintre care a fost fructificată a doua.

• Dinamo şi-a reglat tirul

Simţind că nu e de joacă, Dinamo a început în forţă setul secund, Goncharova şi-a arătat clasa, însă Blajul nu a dezarmat şi a ţinut aproape. De la 8-4 pentru moscovite scorul s-a strâns până la 14-13 şi 19-17. Blocajul nostru a continuat să funcţioneze şi Volei Alba Blaj s-a predat cu greu.

• Luptă în setul al treilea

Setul al treilea a fost unul asemănător cu primul, perioadă în care Volei Alba Blaj a continuat să-şi chinuie adversara. Salaoru demonstrează de ce este „căpitanul” echipei naţionale şi punctează la foc automat, până la 17-15, însă forţa de atac a gazdelor a remontat scorul iar Dinamo a reuşit 4 puncte la rând, moment crucial în derularea ostilităţilor. Războiul nervilor continuă, cu Blajul mereu aproape (19-20 şi 21-22), însă în cele din urmă a cedat.

Ultimul set a fost la discreţia gazdelor, ce au profitat din plin de căderea Blajului, care nu a mai contat în ecuaţia confruntării, ce a durat 104 minute.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat: Ana Maria Berdilă şi Ana Grbac (Dubravka Djuric, Martina Samadan, Rebecka Lazic).

În cealaltă dispută din Grupa B, Dinamo Krasnodar – Volero Zurich 1-3, programul campioanei României fiind următorul: *acasă cu Dinamo Krasnodar (11 ianuarie 2017, ora 18.00); *acasă cu Volero Zurich (25 ianuarie, ora 18.00); *deplasare la Zurich (9 februarie, ora 21.00); *deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); *acasă cu Dinamo Moscova (21 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Acest articol a fost citit de: 70 ori

Eşec în primul meci din Champions League, dar prestaţie lăudabilă a campioanei: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj 3-1
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.