blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii din Blaj au strâns peste 300 de saci de gunoi, în cadrul unei acțiuni de ecologizare a intrărilor în oraș, malurilor Târnavelor și a zonelor verzi din arealul localităţilor componente

Elevii din Blaj au strâns peste 300 de saci de gunoi, în cadrul unei acțiuni de ecologizare a intrărilor în oraș, malurilor Târnavelor și a zonelor verzi din arealul localităţilor componente

Publicat în 07.04.2017 la ora 17:28

Peste 300 de saci (de 120 de litri) de gunoi menajer au fost adunați din zonele verzi ale Municipiului Blaj în cadrul unei acţiuni de ecologizare, la care au participat aproximativ 800 de elevi. Acţiunea, care s-a desfăşurat joi, 6 aprilie 2017, a fost organizată de Primăria Municipiului Blaj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, la eveniment participând, cu elevi şi cadre didactice, toate şcolile din municipiu.

Cei aproximativ 800 de elevi, însoţiţi de cadre didactice, au ecologizat intrările în oraş, albia şi malurile Târnavelor, Pădurea Cărbunari, precum şi zonele verzi din arealul localităţilor componente Tiur, Mănărade şi Petrisat.

Autorităţile s-au declarat foarte mulţumite de implicarea şcolilor participante la acţiunea de ecologizare, elevii au fost foarte receptivi şi s-au arătat dornici să contribuie la crearea unui mediu sănătos şi curat, pentru prezent şi viitor.

Pe lângă ecologizarea în sine, acţiunea de joi a avut ca scop şi cultivarea spiritului civic în rândul elevilor, generaţia de mâine a Blajului. Organizatorii anunţă că astfel de campanii de ecologizare a zonelor verzi din zona Blajului vor mai avea loc chiar în acest an, ne-a informat viceprimarul municipiului Blaj, Livia Mureşan.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 678 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.