blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Echipa din „Mica Romă” a ratat și ultima șansă la titlu: Volei Alba Blaj – CSM București 0-3

Echipa din „Mica Romă” a ratat și ultima șansă la titlu: Volei Alba Blaj – CSM București 0-3

Publicat în 02.04.2018 la ora 21:40

CSM București a învins, astăzi,  în Sala “Timotei Cipariu”, scor 3-0 (25-17, 26-24, 25-17), adjudecându-și meciul de „totul sau nimic” cu Volei Alba Blaj, tripla campioană a României, și se pregătește să preia coroana, îndreptându-se spre primul titlu din istorie.

Tristețe mare în „Mica Romă”, după această înfrângere ce creionează soarta titlului.  Blajul visa la o revenire de senzație, după ce a recuperat 4 puncte din ecart și avea o șansă imensă de a câștiga și a face rocada la vârf, însă speranțele nu s-au împlinit. Volei Alba Blaj a ratat acest examen și implicit și-a redus spre minim șansele de a câștiga trofeul suprem, care acum sunt pur matematice.

Din păcate ceea ce nu credea antrenorul Darko Zakoc că se poate întâmpla, două victorii la rând obținute de rivala din capitală în Sala „Timotei Cipariu” s-a produs! Cu trei runde înainte de final, CSM București are 5 puncte avans și șanse majore să devină noua regină a României, după trei titluri consecutive câștigate de echipa din „Mica Romă”!

O sală plină, între spectatori aflându-se și elevii de la Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud a sperat într-o victorie mare, strigătul de luptă „Blajul, Blajul” însoțind prezentarea echipelor.

Însă trupa lui Ferhat Akbaș a fost pregătită să înfrunte infernul, iar CSM București a debutat în trombă, obligându-l pe Zakoc să ceară time-out rapid, la 0-3, oaspetele conducând cu 5-0 și 8-4, la primul time-out tehnic. Cursa de urmărire a Blajului a produs egalitate la 11, meciul s-a strâns pentru puțin timp, însă a fost doar o iluzie, de la 15-16 vizitatoarele zburdând spre 17-22 (când a intrat Moellers) și apoi spre câștigarea primului set.

Tot CSM București a fost mai lucidă și în actul secund, început mai echiibrat. Împinse de galerie, elevele lui Zakoc reușesc să egaleze, 14-14 dar apoi pierd prim-planul confruntării iar CSM-ul se desprinde la 19-15 și 22-18. Speranțele renasc, când favoritele se apropie la 21-22, dar Brakocevic face o minge de aur și se ajunge la 21-24. Blajul rezistă, remontează spectaculos, egalează la 24, însă Koleva servește în aut, iar Brakocevic face 2-0 la seturi.

Blajul este sub presiune, a piedut deja un punct, moralul este jos, și în al treilea set fiind o cursă de urmărire a amfitrioanelor, care sunt mereu cu un punct în spate, la primul time-out tehnic oaspetele având 8-7. Cleger este blocată la fileu, nimic nu mai merge, CSM-ul menținându-se mereu la timonă, cu un avans de două-trei puncte: 12-9 și 15-10. La 12-16, Zakoc apelează la Ramona Rus, dar zarurile erau deja aruncate, 17-14 și 20-16 și 22-17, după 76 de minute halucinante pentru echipa blăjeană.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Aleksandra Crncevic, Nneka Oniejekwe, Ana Cleger – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Lena Moellers, Slavina Koleva, Lynda Morales, Ramona Rus; Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic

Volei Alba Blaj mai susține joi, 5 aprilie, de la ora 17.00, restanța externă cu Agroland Timișoara, iar în ceel trei etape rămase până la final programul rivalelor la titlu este următorul: • în 14 aprilie: CSM Lugoj – Volei Alba Blaj și CSM București – Știința Bacău; • miercuri, 18 aprilie: CSM Tîrgoviște – CSM București și Știința Bacău – Volei Alba Blaj; • 21 aprilie: Volei Alba Blaj – CSM Tîrgoviște și CSM București – Agroland Timișoara

Acest articol a fost citit de: 189 ori

Echipa din „Mica Romă” a ratat și ultima șansă la titlu: Volei Alba Blaj – CSM București 0-3
5 (100%) 1 vote

Un Comentariu la Echipa din „Mica Romă” a ratat și ultima șansă la titlu: Volei Alba Blaj – CSM București 0-3

  1. Alexandru Crinu Megiesan Răspunde

    03.04.2018 la 8:26

    SINCER ÎMI PARE RĂU, DAR NU-I NIMIC MINGEA E ROTUNDĂ SI IN VIITOR VOM CÂȘTIGA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.