blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Derby-ul „orgoliilor” adjudecat fără emoții, de către campioană: Volei Alba Blaj – Dinamo București 3-0

Derby-ul „orgoliilor” adjudecat fără emoții, de către campioană: Volei Alba Blaj – Dinamo București 3-0

Publicat în 24.10.2016 la ora 19:53

volei-alba-blaj-dinamo-oct-2016Volei Alba Blaj s-a impus  de o manieră autoritară astăzi, în Sala „Timotei Cipariu”, în eternul derby al orgoliilor, cu Dinamo București, scor 3-0 (25-15, 25-16, 25-23).

A fost a treia victorie la rând obținută de campioana ultimelor două ediții, iar Dinamo a înregistrat primul eșec al stagiunii. În Sala „Timotei Cipariu” n-a mai existat atâta înverșunare ca în anii anteriori, la disputele fierbinți cu Dinamo, dar Blajul le-a servit o lecție de volei oponentelor.

Partida a însemnat un marș categoric al elevelor lui Darko Zakoc ce s-au impus în minimum de seturi posibile. Partida a fost trasă parcă la indigou cu cea din ianuarie, tot la Blaj, când a fost, la fel, 3-0, fără replică! „Diferența nu e aceasta din teren. Echipa mea s-a speriat puțin de adversar, ceea ce a jucat în primele două seturi nu reprezintă fața reală a echipei noastre. Avem echipă ma bună decât anul trecut”, a precizat Branko Gajic.

• Duelul orgoliilor, fără emoții în primele douuă seturi

Dialogul la distanță între antrenorii sârbi Darko Zakoc și Branko Gajic (actualul și fostul antrenor al Blajului) a fost unul fără istoric. Campioana și-a arătat clasa, primul set fiind o simplă formalitate, cu gruparea din „Mica Romă” mereu în prim plan, deși la fileu s-a aflat Leticia Boscacci, o fostă echipieră a Blajului.

În al doilea set, tot Blajul a dominat categoric, având mereu un avantaj liniștitor, trupa lui Zakoc controlând fără emoții disputa, spre disperarea omologului său, Gajic, antrenor primit cu aplauze în „Timotei Cipariu”.

• Moment dificil în setul al treilea

Relaxarea le-a cuprins apoi pe campioane, iar Dinamo a început mai bine al treilea set, când a avut un ușor avantaj: 6-3. A fost un simplu foc de paie, întrucât Blajul și-a recăpătat respirația firească și a făcut 5 puncte la rând, ajungându-se la 8-6 la primul time-out tehnic. Totuși vizitatoarele au egalat la 12 și s-a mers cap la cap, cu ușor avans al gazdelor, ce au avut totuși inițiativa: 16-13. Dinamo nu a cedat prea ușor, a ținut aproape, s-a agățat de meci, fiind 19-18,  20-19 și 21-20. Ba mai mult, Dinamo a preluat inițiativa, producând emoții în tribune, meciul încingându-se când oaspetele au ajuns la 23-21. Zakoc a slocitat timp-out, mizează și pe Lazic, sala s-a trezit și favoritele au întors tabela!

În următoarea rundă, Volei Alba Blaj joacă sâmbătă, tot pe propriul teren, cu CSM Lugoj.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Adina Salaoru, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; a mai jucat Rebecka Lazic; Ana Grbac, Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric; Martina Samadan (n-a prins lotul Carmen Dârnescu)

Acest articol a fost citit de: 72 ori

Derby-ul „orgoliilor” adjudecat fără emoții, de către campioană: Volei Alba Blaj – Dinamo București 3-0
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.