blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Deputatul Clement Negruț a anunțat că părăsește PDL pentru Mișcarea Populară

Deputatul Clement Negruț a anunțat că părăsește PDL pentru Mișcarea Populară

Publicat în 02.09.2013 la ora 10:51

clement-negrut-miscarea-popularaDeputatul Clement Negruț și-a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, demisia din Partidul Democrat-Liberal, precizând că dorește ”să-și construiască o altă carieră politică” în Mișcarea Populară.

Acesta a spus că este nemulțumit de modul în care partidul face opoziție și ”se lasă călcat în picioare de USL” și că s-a gândit să demisioneze încă de acum 7 luni, însă a fost convins de către Ion Dumitrel să mai rămână.

Cred că am ajuns cu Partidul Democrat Liberal la un punct critic, ținând cont și de personalitatea mea și de modul cum am crezut și cred în continuare și cum știu să fac politică. Nu vreau să aduc nici un fel de acuze (…) Cred că v-ați așteptat de multă vreme să îmi anunț plecarea din PDL. Știți foarte bine ce s-a întâmplat în primăvara acestui an când am fost cel care a dezavuat ceea ce s-a întâmplat la alegerile din partid. Am crezut într-o schimbare, am crezut într-o altfel de abordare a politicii. Sigur, faptul că am fost unul dintre cei mai vocali sau poate cei mai virulenți oameni care au criticat unele lucruri a făcut să fiu izolat în cadrul PDL, atât la nivel național cât și la nivel local. (…) Faptul că încă 7 luni de zile am rămas să muncesc în PDL se datorează lui Ion Dumitrel, căruia i-am spus despre modul în care eu cred că PDL poate ieși din letargia unui partid care, paradoxal, la nivel local guvernează, dar este inexistent și călcat în picioare de USL, iar acum avem o opoziție în ”liniște”, care va costa foarte scump. Pe de altă parte eu am încercat să explic că și în interiorul PDL Alba trebuie să se întâmple ceva, pentru că nu poți să continui cu aceeași oameni și să ai aceeași abordare ca acum 20 de ani”, a spus Negruț.

Fostul democrat-liberal a mai spus că cel mai probabil începând de săptămâna viitoare va organiza conferințe de presă în numele Partidului Mișcarea Populară și tot atunci va prezenta detalii despre cum ”vede” organizarea acestui partid la nivelul județului Alba.

Eu îmi doresc să mă implic foarte mult în noul proiect politic și cred în acest proiect politic care se cheamă Mișcarea Populară. Vreau să precizez foarte clar un aspect: nu părăsesc un partid aflat în cădere, pentru un partid aflat la putere; nu părăsesc opoziţia pentru a mă alia cu cei care au acum majoritate parlamentară. Voi urma calea deschisă de o formaţiune nouă, care este în plin proces de creştere, dar care, în primul rând, este călăuzită de principii sănătoase şi în deplină armonie cu principiile după care eu îmi dirijez cariera politică. Am ales o formaţiune care are un plan concret şi viabil de aducere a României pe drumul cel bun. Mişcarea Populară propune o altă cultură politică, o politică de valori, ca o alternativă la corupţia şi lipsa de viziune actuale. În Mişcarea Populară vrem să depăşim deficitul democratic actual: politicieni cu educaţie precară, care guvernează fără controlul cetăţenilor harnici, oneşti dar decepţionaţi”, a declarat deputatul de Alba.

Acesta a mai spus că urmează să se stabilească poziția pe care o va ocupa la nivelul conducerii organizației județene Alba a Partidului Mișcarea Populară și că cel mai probabil și alți democrat-liberali din Alba i se vor alătura, subliniind însă că nu dorește să provoace ”o schismă” în PDL Alba: ”Dușmanul meu nu este PDL, dușmanul meu și al Partidului Mișcarea Populară este USL-ul din cauza principiilor și a modului de guvernare. Voi fi alături de PDL în orice acțiuni va face împotriva USL-ului atât la nivel local cât și la nivel național”.

Acest articol a fost citit de: 499 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.