blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Darko Zakoc, după succesul de ieri cu CSM București: „Contează mult această victorie”

Darko Zakoc, după succesul de ieri cu CSM București: „Contează mult această victorie”

Publicat în 18.01.2017 la ora 11:25

Campioana României, Volei Alba Blaj a învins categoric, ieri, în Sala „Timotei Cipariu”, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, pe CSM Bucureşti, scor 3-0, într-un meci care a durat 78 de minute.

Calificarea se va juca peste două săptămâni, în capitală, elevele lui Darko Zakoc având nevoie de două seturi pentru a accede în premieră în ultimul act al Cupei României. Pentru formaţia din „Mica Romă”, victoria, prima din 2017, reprezintă o infuzie de moral, în condiţiile în care a avut în faţă o formaţie care i-a administrat primul eşec din acest sezon.

Volei Alba Blaj avea nevoie de un succes, pentru a îndepărta presiunea, mai ales că meciurile care urmează, cu Dinamo (21 ianuarie în Divizia A1) şi Volero Zurich (25 ianuarie, la Sibiu, în Champions League) sunt alte două teste majore.

Conform statisticii Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte: 10 din serviciu, 38 atacuri, 11 blocaje, 16 erori ale adversarului. CSM Bucureşti a făcut 58 de puncte: 4 din serviciu, 33 atacuri, 9 blocaje, 12 erori ale adversarului. Nneka Onyejekwe (Volei Alba Blaj) şi Jelena Alajbeg (CSMB), cu câte 12 puncte, au fost jucătoarele care au reuşit cele mai multe puncte în acest joc. Volei Alba Blaj a avut 39% preluare pozitivă (Samara Rodrigues de Almeida – 56%, Rebecka Lazic – 43%), în timp ce CSM Bucureşti a înregistrat o medie de 42% (Veronica Carocci – 60%, Bernadett Dekany – 50%.

• Darko Zakoc: „Victoria ne dă încredere”

Antrenorul Darko Zakoc a declarat că succesul din semifinalele Cupei este foarte importanţă în contextul programului încărcat şi a jocurilor dificile, dar nu este mulţumit de calitatea evoluţiei echipei sale. „A fost un meci cu multe oscilaţii în jocul nostru, nu mi-a plăcut acest lucru, dar e bine că am câştigat, mai ales că a contat doar victoria. A fost doar prima repriză, trebuie să fim atenţi şi la meciul retur de la Bucureşti, mergem să obţinem şi acolo o victorie, nu doar să câştigăm două seturi şi să ne calificăm în finală. A contat mult această victorie în doar trei seturi, pentru că am avut probleme cu CSM Bucureşti în campionat, am jucat contra lor 10 seturi în două meciuri, am pierdut ultima dată şi cred că, în special pentru fete, acest meci a fost unul care ne dă mai multă încredere în forţele noastre„, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

• Lazic, surpriza lui Darko

În partida de ieri, antrenorul sârb a introdus-o în teren pe Rebecka Lazic, ce a lipsit o perioada îndelungată de timp din pricina unor probleme de sănătate, iar voleibalista a avut o evoluţie lăudabilă. Rebecka Lazic ne-a ajutat mult în acest meci, a intrat şi a schimbat ritmul, le-am surprins pe adversare cu această mutare, a jucat bine, din păcate a lipsit două luni de pe teren şi s-a simţit asta„, a comentat Zakoc.

În partida cu CSM Bucureşti, în lotul gazdelor s-a regăsit nou-venita Lisa Kramer, care însă nu a fost utilizată de Darko Zakoc, voleibalista având nevoie însă de adaptare. „Lisa Kramer este o jucătoare tânără, are calităţile pe care noi le căutam, dar trebuie puţin timp pentru acomodarea ei, sistemul nostru este diferit decât cel cu care ea a fost obişnuită în SUA. Din ce am văzut la antrenamente ne va ajuta în acest sezon, vine să ofere soluţii pentru o poziţie pe care am avut probleme, respectiv cea de fals, şi acum avem variante şi aici„, a adăugat „principalul” campioanei, debutul putându-se conesmna în partida de la Dinamo Bucureşti.

Acest articol a fost citit de: 43 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.