blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: „Vrem în grupele Champions League și să cucerim iarăși trofeele interne”

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: „Vrem în grupele Champions League și să cucerim iarăși trofeele interne”

Publicat în 19.09.2018 la ora 20:40

Volei Alba Blaj are planuri mari în viitoarea stagiune competițională, în care își propune să recâștige supremația pe plan intern, după ce în campionatul anterior a fost depășită la acest capitol de rivala CSM București, contracandidata la trofee și în sezonul ce va începe în octombrie.

Darko Zakoc, antrenorul de numele căruia se leagă toate succesele formației din “Mica Romă”, și-a expus punctul de vedere referitor la obiectivele echipei blăjene în sezonul 2018-2019, al 5-lea al său pe banca tehnică a “mândriei județului”, Volei Alba Blaj reușind o spectaculoasă campanie de transferuri. “Fiecare început de sezon este greu, avem multe jucătoare noi care nu au mai lucrat până acum cu stafful nostru, dar părerea mea este că în acest an am reușit să ne cristalizăm lotul din timp și cred că am găsit voleibalistele potrivite pentru a face o echipă puternică. În primul rând vreau să precizez că, pentru prima dată în cei patru ani de când sunt la Blaj, avem cea mai echilibrată echipă, din punct de vedere valoric. Au fost sezoane în care stăteam în șase-șapte jucătoare, însă cred că acum avem un lot foarte echilibrat și vom putea folosi toate jucătoarele în toate meciurile. Pe fiecare post avem o concurență puternică și voi putea astfel, în timpul jocurilor, să fac schimbările de ordin tactic fără probleme”, a spus antrenorul sârb, ce a câștigat trei titluri naționale și Cupa României, ajungând în finala Champions League în luna mai, în Final Four-ul de la București. “Nu știm când vom avea lotul complet, avem jucătoare care se pregătesc cu naționalele lor pentru Campionatul Mondial, dar asta se întâmplă în fiecare an și suntem obișnuiți cu situația”, a mai adăugat Zakoc. “Normal, CSM București și noi ne vom lupta la titlu, asta este sigur, CSMB pornește favorită pentru că este campioana României și trebuie să-și apere titlul. Timp de trei ani noi am fost în această poziție și acest lucru este cel mai dificil în sport, iar acum noi suntem cei care atacăm supremația în campionat. CSM Târgoviște și-a făcut echipă bună, Bacăul îl are pe profesorul Grapă și va fi întotdeauna o echipă de bună, dar este clar că lupta la titlu se dă între noi și CSM București”, a menționat Zakoc.

• „Va fi dificil cu Allianz MTV Stuttgart”

Volei Alba Blaj încearcă să se califice iar în grupele Champions League, având însă de depășit două tururi preliminarii, meciurile din Europe fiind primele din actualul sezon. “Dacă o să fim în efectiv complet înaintea primului meci cu Olomouc, cred că nu o să avem probleme. Runda a doua, cu Allianz MTV Stuttgart, pentru că suntem convinși că vom întâlni echipa germană în turul trei preliminar, va fi dificilă, dar vom avea timp să ne pregătim pentru aceste meciuri importante. Sunt șapte-opt săptămâni la dispoziție pentru a pregăti cum trebuie barajul pentru Liga Campionilor, calificarea în grupe fiind primul nostru obiectiv al acestui sezon. Avem informații despre adversari, știm despre Olomouc că nu este aceeași echipă de anul trecut, a profitat de probleme financiare de la VK Agel Prostějov, echipa care a dominat voleiul din Cehia în ultimii ani, și a luat jucătoare de acolo, în plus avem informații primite de la Lucie Smutná, de la alți antrenori, dar și de la statisticianul nostru, Bojan Perovic. La fel, și Stuttgart a schimbat mult echipa față de sezonul trecut, am aflat că au venit multe voleibaliste americance acolo, dar avem timp să pregătim, pe rând, fiecare meci”, a mai precizat antrenorul Darko Zakoc.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 80 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.