blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Consilierii judeţeni s-au întrunit în Palatul Cultural Blaj, nou reabilitat

Consilierii judeţeni s-au întrunit în Palatul Cultural Blaj, nou reabilitat

Publicat în 27.05.2017 la ora 10:30

Miercuri, 24 mai 2017, consilierii județeni s-au întrunit în ședință într-un cadru festiv, în deplasare, de această dată în incinta Palatului Cultural din Blaj. A fost de altfel o premieră absolută atât pentru consilierii județeni, dar mai ales pentru istoria locației, o instituție care a adăpostit de-a lungul timpului doar manifestări culturale și mai puțin ședințe ale administrației locale sau județene. Au fost prezenți 30 de consilieri din cei 33 aleși.

Gazda manifestării, primarul orașului Blaj, Gheorghe Rotar, a prezentat succint istoria instituției de cultură și a subliniat că aceasta este reprezentativă pentru blăjeni, fiind unul dintre obiectivele pe care le lasă în urma mandatului său de șef al administrației locale. ”A fost premiat anul trecut de Comunitatea Euro­peană ca model de bune practici în renovarea monumentelor istorice și a clădirilor vechi și acest lucru ne definește așa cum ar trebui. Dacă puteți accepta o propunere, aș vrea să v-o fac: acest mod de bună practică 50% – 50% cu Consiliul Județean Alba, pe care îl avem la Blaj, și îl avem și pentru baza de agrement, și cu Câmpia Libertății, în derulare, cred că este un model care ar trebui promovat și urmat de către orașele și municipiile din județul Alba. Un model care crește și prestigiul Consiliului Județean Alba. Vă invit la inau­gurarea oficială a Palatului Cultural din Blaj în 21 septembrie”, a transmis primarul Gheorghe Rotar.
”Noi avem puse la cale și alte parteneriate pentru repunerea în valoare a unor monumente istorice de acest gen. Am avut discuții la Cîmpeni, încă se lucrează la rezolvarea unor probleme de natură tehnică. Ne dorim ca anul viitor, la 100 de ani de la Marea Unire, să avem câteva locuri «marcate» și de consiliul județean, în care să fie aniversat cum se cuvine marele eveniment. Legat de centenar, am fost la București și am discutat cu domnul președinte Dragnea despre ideea unui parteneriat în vederea organizării evenimentelor din 2018, ce pot face dânșii, ce putem face noi”, a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Toate cele 31 de proiecte de pe ordinea de zi, dintre care 8 suplimentare, au trecut de votul consilierilor județeni prezenți. În 6 iunie, CJ Alba se va întruni din nou, de data aceasta în ședință extraordinară.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 145 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.