blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana Volei Alba Blaj le-a transferat pe Silvija Popović (Serbia) și Luiza Ungerer de Carvalho Rocha (Brazilia)

Campioana Volei Alba Blaj le-a transferat pe Silvija Popović (Serbia) și Luiza Ungerer de Carvalho Rocha (Brazilia)

Publicat în 07.08.2019 la ora 18:50

Interbaționala Silvija Popović (titulara în naționalei Serbiei), una dintre cele mai bune voleibaliste din lume pe postul de libero, campioană mondială și europeană, vicecampioană olimpică, este transferul de marcă reușit de Volei Alba Blaj în această vară.

Formația din “Mica Romă” va conta în sezonul viitor pentru a acoperi respectiva poziție și pe brazilianca Luiza Ungerer de Carvalho Rocha (31 de ani), ambele jucătoare aflându-se la prima experiență în campionatul României.

În cele ce urmează vă prezentăm cărțile de vizită ale celor două nou-venite:

Silvija Popović (1,78 m) este o jucătoare de bază a naționalei Serbiei, echipă cu care a devenit campioană mondială (2018), vicecampioană olimpică (2016) și campioană europeană (2011). Născută în 15 martie 1986, la Niksic (Muntenegru), Silvija Popović a evoluat la Postar 064 Belgrade (Serbia), Rabita Baku (Azerbaidjan), Voléro Zürich (Elveția) și Altay VC (Kazakhstan), cucerind numeroase trofee, dar și titluri individuale. Actualmente Silvija Popović (33 de ani) se pregătește cu naționala Serbiei, marea favorită la câștigarea trofeului, pentru turneul final al Campionatului European de volei feminin (23 august-8 septembrie).

Luiza Ungerer de Carvalho Rocha (1,66 m) are dublă cetățenie, braziliană și germană, fiind născută în 11 ianuarie 1988, la Rio de Janeiro (Brazilia). A evoluat, până acum, la Rio de Janeiro Volêi Clube și AD Brusque (Brazilia), SES Calais, Volley-Ball Nantes și Béziers Volley (Franța). Are în palmares două titluri de campioană și o cupă a Braziliei cu Rio de Janeiro Volêi Clube, fiind vicecampioană a Franței cu Volley-Ball Nantes.

Până în prezent, formația pregătită de Darko Zakoc a anunțat din lotul cu care va aborda stagiunea viitoare pe coordonatoarele Femke Stoltenborg (Olanda) și Aleksandra Ćirović (Serbia), universalii Sanja Popović-Gamma (Croația) și Ioana Baciu, respectiv centrii Nađa Ninković și Maja Aleksić (Serbia) – ce vor continua sub comanda lui Darko Zakoc, cărora li se alătură două nou venite, Noemi Oiwoh (Austria) și Ștefania Cheluță – una dintre cele mai promițătoare speranțe ale voleiului românesc.

Acest articol a fost citit de: 40 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.