blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana și-a adjudecat net derby-ul orgoliilor și rămâne invincibilă: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0

Campioana și-a adjudecat net derby-ul orgoliilor și rămâne invincibilă: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0

Publicat în 28.02.2016 la ora 16:23

volei-alba-blaj-csm-bucuresti-feb-2016Campioana României Volei Alba Blaj este invincibilă în Divizia A1, câștigând de o manieră indubitabilă derby-ul cu rivala CSM București, scor 3-0 (25-22, 25-20, 25-15).

Echipa a dovedit atitudine, întrucât a existat o oarecare tensiune după jocul din Germania. Am jucat bine, dar sunt convins că echipa poate etala un volei și mai bun”, a spus președintele Sergiu Ștefănescu.

A fost o atmosferă de meci mare în „Mica Romă”, peste 700 de fani creând o atmosferă de senzație în Sala „Timotei Cipariu”. Campioana a jucat așa cum trebuia, apăsat, închegat, reușind un meci prin care își confirmă forța internă și supremația: a 18-a victorie din tot atâtea meciuri și sigur prima poziție la finele sezonului regulat.

• Au uitat gustul eșecului în România

Două echipe ce ne-au reprezentat în Europa au oferit o încleștare adevărată, în care însă trupa lui Zakoc a dovedit nervii mai tari și s-a impus de justețe.

Volei Alba Blaj venea după două prestații mai puțin reușite, la Tg. Mureș și Schweriner, având nevoie ca de aer de un succes care să-i întremeze moralul.

Exceptând sincopa de anul trecut de la Cheile Grădiștei, cu Dinamo, în Cupa României, Volei Alba Blaj a uitat sce înseamnă să pierzi în țară, adunând un an de când nu a mai înregistrat o înfrângere în campionatul autohton.

Două reprezentante ale României în Europa au disputat derby-ul Diviziei A1, în Sala „Timotei Cipariu”, ce a opus liderul invincibil Volei Alba Blaj (50 de puncte) şi CSM Bucureşti (poziţia a 3 – a, cu 43 de puncte), meci contând pentru etapa a 18-a.

Primul set a fost echilibrat, chiar dacă Blajul a început în trombă, iar anrenorul advers a cerut time-out la 1-5. CSM-ul s-a regăsit și de la 13-11 a reușit să pună mari probleme, Zakoc înlocuind-o pe Salaoru cu Vesovic. S-a mers cap la cap, până la 18, când campioana a spart rezistența, îndreptându-se spre adjudecarea unui set muncit.

În al doilea set, a fost strâns până la 9-8, moment când Volei Alba Blaj a pus presiune și a înclinat decisiv balanța, chiar dacă de la 22-13, Cărbuneanu a realizat 4 servicii câștigătoare.

Și în al treilea set Blajul a dominat ostilitățile, impunând ritmul. Cu Salaoru, Nemțanu și Vesovic autoritare la fileu și Vujovic remarcabil împotriva fostei echipe, s-a ajuns la 14-7, moment în care cei peste 700 de fani s-au dezlănțuit simțind că CSM-ul este în corzi. Zakoc continuă să-și cravașeze elevele și cere time-out la 21-14!

Şi a fost întâiul duel dintr-o săptămână incendiară, ce mai cuprinde confruntările cu Ştiinţa Bacău (miercuri, deplasare, ora 17.00) şi CSM Târgovişte (luni, 7 martie).

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova, Ioana Nemțanu, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Jelena Alajbeg și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat  Jovana Vesovic, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi  Vali Rusu (n-a prins lotul Leticia Boscacci).

Acest articol a fost citit de: 78 ori

Campioana și-a adjudecat net derby-ul orgoliilor și rămâne invincibilă: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-0
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *