blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana României la a doua înfrângere în Champions League: Volei Alba Blaj – Imoco Conegliano 0-3

Campioana României la a doua înfrângere în Champions League: Volei Alba Blaj – Imoco Conegliano 0-3

Publicat în 27.11.2019 la ora 19:38

Volei Alba Blaj a pierdut astăzi, la Tîrgu Mureș, partida de gală cu Imoco Conegliano, scor 0-3 (22-25, 14-25, 22-25), partidă contând pentru etapa a doua a grupei D a Ligii Campionilor, ce a durat 75 de minute.

Confruntarea ce a opus ultimele două vicecampioane ale Europei a reprezentat o partidă specială pentru gruparea din „Mica Romă”, ce a susținut a 40-a întâlnire europeană din istoria clubului.

După două etape, Volei Alba Blaj nu a acumulat niciun punct și este pe ultima poziție în Grupa D a Ligii Campionilor.

Peste 1500 de spectatori, între care mulți copii din zona Blajului, au asistat la acest meci început în forță de amfitrioane. În primul set Volei Alba Blaj a pus multe probeme grupării italiene, ce nu s-a putut desprinde. S-a mers cap la cap, cu multiple egalități până la 19-18 pentru Volei Alba Blaj, ce a jucat de la egal la egal cu vicecampioane Europei. Aici Conegliano s-a desprins, cu 5 puncte la rând îndreptându-se spre câștigarea primului set, în care s-a impus cu 25-22, după ce adversarele au adus suspans când s-au apropiat la 21-23.

Actuala vicecampioană a Europei a început tare al doilea set, în care s-a distanțat la 8-4, menținând același ritm și controlând autoritar disputa: 18-10 și 25-14, după un parțial în care oponentele nu au mai reușit să pună probleme.

Împotriva grupării italiene ce și-a propus în acest sezon să câștige trofeul suprem din voleiul feminin continental, Blajul a încercat să șteargă impresia dezamăgitoare din întâlnirea cu Franța, reușind acest lucru în setul inaugural, dar și în al treilea.

Vizitatoarele nu s-au relaxat au început la fel de concentrat și al treilea set, însă fetele lui Darko Zakoc au avut o tresărire de orgoliu și s-au apropiat la 9-10. Ba mai mult, Baciu și compania au preluat conducerea, scor 13-11, obligându-l pe antrenorul italian la un time-out. Blăjencele nu au cedat, au rămas la conducere, având 17-15. Și-a intrat însă în rol Egonu, o adevărată forță, desemnată ultierior MVP-ul întâlnirii, iar Conegliano a zburdat la 23-18 și a fructificat a treia minge de meci

De altfel, Imoco Conegliano va juca, începând de luni, în China, la Cupa Mondială a Cluburilor, competiție ce reunește cele mai bune 8 echipe de pe mapamond, jocul de la Tg. Mureș fiind ultimul înaintea importantului turneu din China. La Conegliano joacă o pleiadă de vedete ale voleiului mondial, Paula Egonu, Mirian Sylla, Kimberly Hill sau Indre Sorokaite fiind doar câteva dintre voleibalistele de top legitimate la Conegliano.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg – Sanja Gamma, Maja Aleksić, Ioana Baciu (cpt.) , Bianka Buša, Nađa Ninković – Silvija Popović (libero); au mai jucat: Aleksandra Cirović, Ramona Rus,  Noemi Oiwoh, Sanja Gommans, Kirsten Knip (libero).

Ultimul din acest an în Liga Campionilor pentru Volei Alba Blaj se va disputa joi, 19 decembrie, în deplasare, cu Vasas Budapesta, echipă ce a pierdut ieri, în etapa a doua, acasă, 0-3 cu Nantes.

Acest articol a fost citit de: 154 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.