blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana rămâne invincibilă și după derby: CSM Tîrgoviște – Volei Alba Blaj 0-3

Campioana rămâne invincibilă și după derby: CSM Tîrgoviște – Volei Alba Blaj 0-3

Publicat în 05.12.2016 la ora 21:00

volei-alba-blaj-oct-2016Victorie mare, astăzi, pentru campioana Volei Alba Blaj, în fieful contracandidatei CSM Tîrgoviște, scor 3-0 (30-28, 25-17, 25-17)!!! Duelul dintre rivalele ultimelor două sezoane a fost adjudecat net de echipa din „Mica Romă”, care se poate pregăti deja să desfacă șampaniile.

Partida derby contând pentru ultima rundă a turului Diviziei A1 de volei feminin a fost o demonstrație de forță a deținătoarei titlului, care a câștigat de o manieră categorică împotriva unei pretendente la supremație.

Dacă mai exista vreo unde de îndoială, în privința luptei pentru titlu, aceasta s-a spulberat în urma unei prestații de excepție a campioanei, tocmai pe terenul contracandidatei

• Sergiu Ștefănescu: „La Tîrgoviște ne-am respectat, am arătat ca și o campioană”

„O victorie muncită și meritată, care arată că suntem cea mai bună echipă a campionatului. Azi am demonstrat valoare, caracter și forță. În primul set am dovedit că avem multă încredere în noi, prin acea revenire de senzație ce demonstrează foarte mult caracter. Campionatul nu este încheiat, mai este mult până departe, dar important este că noi ne-am atins obiectivele după turul campionatului. La Tîrgoviște ne-am respectat, am arătat ca și o campioană”, a menționat președintele Sergiu Ștefănescu.

Volei Alba Blaj domină net stagiunea, fiind unica echipă de pe prima scenă rămasă invincibilă și distanțată considerabil față de contracandidate. Cu 32 de puncte strânse din 33 posibile și numai 3 seturi irosite în 11 runde, gruparea din Blaj se poate gândi deja la modul cum va sărbători cel de-al treilea titlu consecutiv, deși mai sunt 21 de etape, într-atât de evidentă este forța „invicibilei armade” conduse de Darko Zakoc, ce a demostrat în primul set o revenire demnă de o mare campioană.

• Gheorghe Rotar: „Este cea mai mare echipă din istoria Blajului”

Cu tot respectul față de celealte echipe ale Blajului care au câștigat campionate, aceasta este cea mai valoroasă echipă din istoria Blajului. Sunt convins că vom face o mare supriză în Liga Campionilor și de asemenea sunt sigur că Blajul și că întregul județ va fi în continuare alături de această echipă emblematică a sportului din Alba„, a precizat primarul Gheorghe Rotar după succesul indubitabil de lângă Turnul Chindiei.

• Primul set, dramatic!

Campioana a început modest primul set, neregăsindu-se în startul întâlnirii. CSM Tîrgoviște, cu Ivanof, Djerisilo și Collar în formula lui Nesic s-a distanțat conducând confortabil, 10-5, 14-7 și 16-8. Când păreau răpuse, fetele lui Zakoc și-au revenit miraculos, reușind să egaleze la 21, după o furibundă cursă de urmărire. Și a început nebunia, cu soarta setului pe muchie de cuțit, Blajul conducând la un moment dat cu 26-25. Gazdele ajung la 28-27 după o decizie controversată de arbitraj, însă după trei mingi consecutive adjudecate de vizitatoare, setul revine formației vizitatoare, în prelungiri, după răsturnări spectaculoase de situații.

• Celelalte două, demonstrație de forță

Profitând de avantajul moral, Salaoru și compania au zburdat în setul al doilea, unul fără istoric și câștigat la o diferență confortabilă. Blajul și-a continuat marșul în al treilea set, început în forță. O răbufnire de orgoliu a dâmbovițencelor a strâns scorul la 11-12, dar a fost un simplu foc de paie, Blajul a fost imbatabil.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat: Dubravka Djuric și Ana Maria Berdilă.

Acest articol a fost citit de: 54 ori

Campioana rămâne invincibilă și după derby: CSM Tîrgoviște – Volei Alba Blaj 0-3
4 (80%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.