blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana obține, în Bănie, cea de-a cinea victorie consecutivă: SCMU Craiova – Volei Alba Blaj 0-3

Campioana obține, în Bănie, cea de-a cinea victorie consecutivă: SCMU Craiova – Volei Alba Blaj 0-3

Publicat în 02.11.2016 la ora 18:19

scmu-craiova-volei-alba-blajVolei Alba Blaj a câştigat cu scorul de 3-0 (25-21, 25-21, 25-14), în etapa a V-a a Diviziei A1, în fieful ultimei clasate, SCMU Craiova, însă meciul nu a fost atât de simplu cum pare la prima vedere.

Campioana a turat motoarele doar cât a fost nevoie pentru a se impune, însă în anumite momente a trăit emoţii.

Deşi diferenţa valorică între oponente este una majoră, deţinătoarea titlului a avut dificultăţi în startul disputei ce se anunţa una disproporţională, în primul set formaţia din „Mica Romă” fiind obligată să alerge după egalare.

În setul inaugural, campioana a condus cu 5-1, însă oltencele au întors miraculos scorul şi au avut un avantaj aproape incredibil 12-7. Blajul s-a trezit însă la timp, a echilibrat disputa, a reintrat în meci şi scorul a devenit egal, 12-12. Zakoc a simţit pericolul şi la 17-16 pentru oponente a introdus în teren piesele grele Ninkovic şi Onyejekwe, pentru ca lucrurile să revină la normal.

În următorul set, vizitatoarele au luat lucrurile în serios de la început, s-au distanţat la 11-2, dar iarăşi a urmat o cădere, iar SCMU Craiova a redus handicapul, apropiindu-se periculos, la 20-23 şi 21-25. Antrenorul sârb şi-a permis pe durata jocului să ruleze mai multe formule de echipă, şi să utilizeze anumite jucătoare pe posturi noi, în contextul în care avea certitudinea victoriei, în rândul elevelor sale existând o anumită stare de suficienţă.

Echilibrat a fost şi startul ultimului set, în care Blajul nu s-a putut desprinde la mai mult de două puncte până la primul time-out tehnic, în care vizitatoarele conduceau cu 8-6. Însă zarurile erau deja aruncate, vizitatoarele s-au distanţat confortabil şi Volei Alba Blaj şi-a trecut în cont a 5-a victorie la rând, succes scontat, după calculele hârtiei.

• Zakoc a mizat pe doi libero

Antrenorul Darko Zakoc a mizat pe următoarele jucătoare Ana Grbac – Martina Samadan, Dubravka Duric, Rebecka Lazic, Adina Salaoru Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Ana Maria Berdilă, Ana Antonijevic, Carmen Dărnescu (fiind rulat întregul efectiv).

La sfârşitul săptămânii sunt programate, la Blaj, 3 întâlniri cu nou-promovata SCM Piteşti, “dubla” din Cupa României şi meciul din campionat. Vineri 4 noiembrie, de la ora 18.00, se va disputa manşa retur din sferturile Cupei României, sâmbătă 5 noiembrie, tot de la ora 18.00, va avea loc partida din etapa a VI-a a Diviziei A1, iar duminică 6 noiembrie, de la ora 11.00, se va disputa întâlnirea tur din sferturile Cupei României. La toate cele 3 meciuri, intrarea în sala “Timotei Cipariu” este liberă.

Foto: Ludovic FERENCZ

Acest articol a fost citit de: 31 ori

Campioana obține, în Bănie, cea de-a cinea victorie consecutivă: SCMU Craiova – Volei Alba Blaj 0-3
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.