blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana, la cea de-a șasea participare consecutivă în semifinalele Cupei României: Volei Alba Blaj – „U” NTT Data Cluj 3-0

Campioana, la cea de-a șasea participare consecutivă în semifinalele Cupei României: Volei Alba Blaj – „U” NTT Data Cluj 3-0

Publicat în 22.12.2019 la ora 13:42

Campioana României, Volei Alba Blaj a încheiat anul 2019 cu o victorie, 3-0 (25-14, 25-15, 25-7), în Sala “Timotei Cipariu”, cu „U” NTT Data Cluj, echipa din „Mica Romă” calificându-se pentru a șasea oară la rând în careul de ași al celei de-a doua competiții interne.

Gruparea condusă de Darko Zakoc a bifat astfel al treilea succes succesiv în 8 zile, în competiții diferite, luându-și “rămas bun” de la publicul din localitate, acest succes venind după cele cu CSM Lugoj (3-0 în ultima rundă a turului Diviziei A1) și Obuda Vasas Budapesta (3-1 în Liga Campionilor). Ținând cont de dificultatea scăzută a confruntării, distribuția amfitrioanelor a fost alcătuită din jucătoare ce evoluaseră mai puțin, majoritatea tinere, “piesele grele” fiind menajate.

• 2019 – un an de pus în ramă

Astfel s-a tras cortina peste un an 2019 remarcabil pentru “mândria Albei”. În prima parte a anului Volei Alba Blaj a disputat finala Cupei CEV (a doua finală europeană consecutivă), cucerind titlul și Cupa României. Stagiunea se încheie cu blăjencele prezente în grupele Champions League, iernarea în fotoliul de lider al Diviziei A1 (cu 28 de puncte din 30 posibile) și calificarea în semifinalele Cupei României.

Echipa din “Mica Romă” este prezentă pentru al 6-lea an consecutiv în fazele avansate ale cupei: anul acesta a câștigat trofeul (realizând eventul, 3-1 în finala de la Alexandria, cu CSM Târgoviște), în 2018 pierzând finala cu CSM București (ce a realizat eventul), după ce în 2017 a cucerit trofeul (3-0 cu Știința Bacău, și eventul),  iar în edițiile anterioare a pierdut în semifinale cu CSM Târgoviște (2016) și Dinamo (2015).

În Final Four-ul Cupei României, programat în 2-3 mai 2020, s-au mai calificat Știința Bacău (3-0 cu FC Argeș), CSM Târgoviște (3-2, la Galați) și Dinamo București (3-0 cu CSM Lugoj), în fapt cele mai bune echipe ale momentului în voleiul feminin autohton (primele 4 clasate în ierarhia Diviziei A1).

Au evoluat pentru Volei Alba Blaj: Aleksandra Cirović două puncte – Maja Aleksić 12 p, Ramona Rus 9 p, Sanja Gamma 7 p, Bianka Buša 13 p, Francesca Alupei 9 p – Kirsten Knip (libero); a mai intrat Ștefania Cheluță – 3 puncte.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 88 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.